(null)
 
(null)
 
Med knaprig Cookie topp, en seg, nästan lite kladdig(?) mitten.
Blev denna hybrid av en mjuk kaka och Chocolate Chip Cookie en riktig bomb!
 
 
Denna goding bakade jag för första gången igår morse, innan jag drog till gymmet för världens sämsta pass.
Kom hem, bedömde den, då den hunnit svalna och stelna osv osv.
Blev positivt överraskad minst sagt!
 
Slängde ihop en sats till, för skulle hem till några kompisar på "för-bowling-partaj" och en vill ju inte komma dit tomhänt?
 
Den blev populär och väldigt godkänd.
Minst sagt!
Även av dem som aldrig prövat mina sockerfria/proteinrika bakverk förut.
 
En härlig prick stod i princip i skuld till att hela den ena kakan försvann inom loppet av 2 timmar. 
Tar det helt klart som ett godkänt!
 
(null)
 
(null)
 
Recept på den?
Kommer här;
 
1 dl havremjöl
1/2 dl mandelmjöl
1 krm malda psyllium (Finax, grön påse)
100g Body Science Salted Caramel Whey (eller annan smak, men helst ska det vara BS, tycker inte att andra whey protein ger samma... "överraskning", typ. Men har ni inget och vill använda annat, go for it och testa!)
150g äggvita
1 toppad tesked bakpulver
Cirka 10 st steviadrops med smak av english toffee (eller vanlig karamell, alt. naturell smak)
 
 
Rör ihop torrt i en bunke, tillsätt blött och elvispa ihop till en slät smet.
Låt stå en 5-10 min för att tjocka till sig lite.
Häll sedan över i en rund silikonform/bakpappersklädd pajform med cirka mått: 20x20.
Och baka 175*C i 20 min.
Låt stå kvar i ugnen efter baktiden med avstäng ugn obv, och luckan lite på glänt, och "efterbakas". 
Efter cirka en 30 minuter kan du dra ut din enorma Cookie och lossa den försiktigt ur formen, skär upp den AND EAT!
 
Perfekt hade ju varit att servera denna ihop med socker vaniljglass eller proteinglass à la Lindahls kvarg (recept här)
Eller vad som faller er i smaken!
 
Cirka macros för 1/4 av en ändå ganska så mastig kakbit:
325 kcal
12F 19K 35P
 
Så där har vi enhalv måltid, eller ett helt mellis. 
Varsegoda!
 
** Och glöm inte tagga/länka om ni bakar och delar, tack på förhand liksom ;)

Kommentera

Publiceras ej