Två ingredienser koncept. 
Det spårade lite igår, då jag helt plötsligt fick för mig att addera lite key lime pie kasein, och inte nog med det, så kändes lite choklad som deko alldeles så väldigt nödvändigt just igår! 
 
Men sammanfattningsvis: 
 
Sockerfria protein Bountys med en touch av vanilj & lime, drisslat med mörk choklad. 
 
För de flesta kan väll ändå hålla med mig om att det är ingen Bounty förrän där är choklad med? 
 

Två ingredienser blev alltså tre, fyra... Sen gav jag upp hoppet om mitt två ingredienser koncept. 

Eller? 
 


För 4 lagom stora bollar!
• 2 msk/30g Lindahls kvarg*
• 2 msk riven kokos
• 2 msk valfritt kasein**
 
vanilj, eller för er icke laktosintoleranta skulle jag vilja tipsa om att använda kokos eller vit choklad kvargen!! Liksom hur perfekt hade inte det blivit???
** key lime pie smak, men vanilj med lite extra finrivet citron eller limeskal funkar utmärkt det med
 
För deko:
1 msk riven kokos
Ca 10g valfri choklad
 
To do:
Rör först ihop kokos och kasein, ha i din kvarg, rör ihop ordentligt, det kommer bli en liiite kladdig deg.
 
Blir den på tok för kladdig (tex om du råkar ha i mer än 30g kvarg) ställer du bara degen i kyl eller frys en stund alt. tillsätter lite mer kasein och/eller kokos, så blir det lättare att rulla bollar utan extrem kladd. 
 
Rulla bollarna i kokos, här är anledningen till att vi ändå vill ha dem lite kladdiga; för att kokosen ska fastna ordentligt. 
 
Smält choklad, drissla över eller smält mer än 10g och doppa hela gottigheten i choklad så det blir som riktiga Bountys! 
 

Enligt mamma smakade dessa som  "riktiga godisar!". 
 
Kan det vara anledningen till att jag bara fick smaka en innan dem var slut? 
 
Macros för en Bounty:
58 kalorier
4g fett
1,4g kolhydrater 
3,8g protein 

Lets go coconuts with Lindahls kvarg!

Lindahls Kvarg Kommentera

Två ingredienser koncept. 
Det spårade lite igår, då jag helt plötsligt fick för mig att addera lite key lime pie kasein, och inte nog med det, så kändes lite choklad som deko alldeles så väldigt nödvändigt just igår! 
 
Men sammanfattningsvis: 
 
Sockerfria protein Bountys med en touch av vanilj & lime, drisslat med mörk choklad. 
 
För de flesta kan väll ändå hålla med mig om att det är ingen Bounty förrän där är choklad med? 
 

Två ingredienser blev alltså tre, fyra... Sen gav jag upp hoppet om mitt två ingredienser koncept. 

Eller? 
 


För 4 lagom stora bollar!
• 2 msk/30g Lindahls kvarg*
• 2 msk riven kokos
• 2 msk valfritt kasein**
 
vanilj, eller för er icke laktosintoleranta skulle jag vilja tipsa om att använda kokos eller vit choklad kvargen!! Liksom hur perfekt hade inte det blivit???
** key lime pie smak, men vanilj med lite extra finrivet citron eller limeskal funkar utmärkt det med
 
För deko:
1 msk riven kokos
Ca 10g valfri choklad
 
To do:
Rör först ihop kokos och kasein, ha i din kvarg, rör ihop ordentligt, det kommer bli en liiite kladdig deg.
 
Blir den på tok för kladdig (tex om du råkar ha i mer än 30g kvarg) ställer du bara degen i kyl eller frys en stund alt. tillsätter lite mer kasein och/eller kokos, så blir det lättare att rulla bollar utan extrem kladd. 
 
Rulla bollarna i kokos, här är anledningen till att vi ändå vill ha dem lite kladdiga; för att kokosen ska fastna ordentligt. 
 
Smält choklad, drissla över eller smält mer än 10g och doppa hela gottigheten i choklad så det blir som riktiga Bountys! 
 

Enligt mamma smakade dessa som  "riktiga godisar!". 
 
Kan det vara anledningen till att jag bara fick smaka en innan dem var slut? 
 
Macros för en Bounty:
58 kalorier
4g fett
1,4g kolhydrater 
3,8g protein 


Kan ju börja inlägget med min dö härliga frukost? 
 
"Kyckling taco-röra med fried curry rice"
(Riset stod på pannan när bilden togs, därav, inget ris på tallriken..)
 
Gröt är, och har varit uteslutet för min del sedan typ två månader tillbaka. 
Mitt blodsocker går nuts varje gång jag äter gröt/havregryn, får sådan sjuk blodsocker dipp, skakar, allting snurrar osv. 
Fattar inte varför, när jag utan problem kan käka quinoa, bovete, hirs, frukt och de flesta andra kolhydratskällor utan att detta problem uppstår... 
 
Någon som har någon aning? 
Tacksam för tips och åsikter, är nämligen inte jätte sugen på att överlämna mig åt fler Google-själv-diagnostiseringar, aka dödsförklaringar, haha! 
 




Mina super(-snabba) bars på enbart två ingredienser förföljer mig inu. 
 
För ett år sedan insåg jag det sjukt enkla faktum att pulver + någon enkel vätska kunde blir en utomordentligt svingod proteinbar! 
 
Och sedan dess har jag trixat lite med receptet för att få fram fler smaker utan att behöva tillsätta överdrivet mycket mer ingredienser. 
 
Dessa zero toppings från bodylab.se har gjort att det är lättare än lättast att nu mer göra godisar i alla möjliga miljoner smaker! 
Utan att överskrida mitt "två ingredienser koncept/recept"
 
 
Allt som behövs för en bar eller några protein godis/fudge bitar!
 
• 25g á 1 skopa valfritt protein 
• 35g sirap eller zero topping valfri smak
 
Bara att röra ihop i en liten bunke tills det börjar bli en fin kakdeg, för ja, dessa bars påminner mig starkt om cookie dough!!! 
 
 
Från vänster på bilden ovan har ni denna gångens smak kombinationer: 
- Liqourice vanilla
- White chocolate coconut
- Crunchy coffee chocolate*
- Crunchy stracciatella chocolate*
 
*bas recept plus lite cacao nibs, som går att ersätta med ex hackad choklad om du inte har nibs.
 


Också tryfflarna, som visst blev riktigt jäkla as bra, trots att dem egentligen var ett misslyckande. 
 
25g choklad whey
30g stracciatella zero topping 
10g coffee zero topping
- kakao 
 
Rör ihop protein och sirap, det kommer bli en riktigt kletig och kladdig deg.
Släng ner den i en skål med kakao och rulla tills hela klumpen är täckt, dela den nu i bitar och rulla till små bollar, rulla i kakao igen. 
Frys någon knapp halvtimme och hugg sedan in! 
 
Smälter i munnen gör dem också, NAM! 
 



Också Lindahls kvarg, såklart, minst en gång om dagen! 
 
Att använda kvargen som dippa är något jag gjort till och från rätt länge nu, diggar det. 
Lite roligare sätt att äta sin kvarg på. 
 
Dippa gör du hur du vill, naturell kvarg kan du även göra mer "matig" dipp på: vitlök, ranch, tzatziki, chipotle, guacamole osv. 
Att doppa chips, grönsaker och kex i, eller ha som tillbehör till maten!  
 
Eller 'brownie batter', cookie dough dip, apple pie, pumpkin pie dip med mera. 
 
Hur sjukt jäkla gott som helst och så enkelt! 

Baaars me to heaven!

Lindahls Kvarg En kommentar


Kan ju börja inlägget med min dö härliga frukost? 
 
"Kyckling taco-röra med fried curry rice"
(Riset stod på pannan när bilden togs, därav, inget ris på tallriken..)
 
Gröt är, och har varit uteslutet för min del sedan typ två månader tillbaka. 
Mitt blodsocker går nuts varje gång jag äter gröt/havregryn, får sådan sjuk blodsocker dipp, skakar, allting snurrar osv. 
Fattar inte varför, när jag utan problem kan käka quinoa, bovete, hirs, frukt och de flesta andra kolhydratskällor utan att detta problem uppstår... 
 
Någon som har någon aning? 
Tacksam för tips och åsikter, är nämligen inte jätte sugen på att överlämna mig åt fler Google-själv-diagnostiseringar, aka dödsförklaringar, haha! 
 




Mina super(-snabba) bars på enbart två ingredienser förföljer mig inu. 
 
För ett år sedan insåg jag det sjukt enkla faktum att pulver + någon enkel vätska kunde blir en utomordentligt svingod proteinbar! 
 
Och sedan dess har jag trixat lite med receptet för att få fram fler smaker utan att behöva tillsätta överdrivet mycket mer ingredienser. 
 
Dessa zero toppings från bodylab.se har gjort att det är lättare än lättast att nu mer göra godisar i alla möjliga miljoner smaker! 
Utan att överskrida mitt "två ingredienser koncept/recept"
 
 
Allt som behövs för en bar eller några protein godis/fudge bitar!
 
• 25g á 1 skopa valfritt protein 
• 35g sirap eller zero topping valfri smak
 
Bara att röra ihop i en liten bunke tills det börjar bli en fin kakdeg, för ja, dessa bars påminner mig starkt om cookie dough!!! 
 
 
Från vänster på bilden ovan har ni denna gångens smak kombinationer: 
- Liqourice vanilla
- White chocolate coconut
- Crunchy coffee chocolate*
- Crunchy stracciatella chocolate*
 
*bas recept plus lite cacao nibs, som går att ersätta med ex hackad choklad om du inte har nibs.
 


Också tryfflarna, som visst blev riktigt jäkla as bra, trots att dem egentligen var ett misslyckande. 
 
25g choklad whey
30g stracciatella zero topping 
10g coffee zero topping
- kakao 
 
Rör ihop protein och sirap, det kommer bli en riktigt kletig och kladdig deg.
Släng ner den i en skål med kakao och rulla tills hela klumpen är täckt, dela den nu i bitar och rulla till små bollar, rulla i kakao igen. 
Frys någon knapp halvtimme och hugg sedan in! 
 
Smälter i munnen gör dem också, NAM! 
 



Också Lindahls kvarg, såklart, minst en gång om dagen! 
 
Att använda kvargen som dippa är något jag gjort till och från rätt länge nu, diggar det. 
Lite roligare sätt att äta sin kvarg på. 
 
Dippa gör du hur du vill, naturell kvarg kan du även göra mer "matig" dipp på: vitlök, ranch, tzatziki, chipotle, guacamole osv. 
Att doppa chips, grönsaker och kex i, eller ha som tillbehör till maten!  
 
Eller 'brownie batter', cookie dough dip, apple pie, pumpkin pie dip med mera. 
 
Hur sjukt jäkla gott som helst och så enkelt! 


Från den gångna fredagens helkropp. 
35 kilo i clean & jerk sen kom jag bannemig inte längre. 
Tror aldrig mina armar och ben har skakat så mycket som dem gjorde då haha. 
 
Fast jo... När jag tränar rygg händer det också rätt ofta.. 
 


Kiwi, Lindahls vanilj kvarg och sockerfri siraps-och kanel rostad kokos. 
 
Är helt hooked på denna kombo! 
Kiwi & vanilj! 
 


Överdrivet många bilder på samma jäkla sallad! 
Men detta är min första "färska" sallad för i år. Who am I? 
Förra året åt jag knappt något annat! 
 
Så kort och gott; massa färska goda grönsaker, svamp, majs, röd lök, snålt med blandsallad, rädisor, tomat osv.
Perfekt tillagad kryddig torsk.
Färska jordgubbar som faktiskt smakade jordgubbar!!! 
Dem perfekt kokta äggen med fortfarande lite kladdig/krämig gula och citrooooon peppar, alltid! 
 
Detta var en jäkla munorgasm. 
Frågan är bara nu om detta kommer ta mitt hummus beroende? 
 
Jag har helt ärligt käkat hummus minst en gång om dagen sedan i januari typ, ett återkommande beroende. 
Periodare var det va? 
 
Hoppas ni fått en bra start på veckan! 

Smått & GOTT!

alla dagar En kommentar


Från den gångna fredagens helkropp. 
35 kilo i clean & jerk sen kom jag bannemig inte längre. 
Tror aldrig mina armar och ben har skakat så mycket som dem gjorde då haha. 
 
Fast jo... När jag tränar rygg händer det också rätt ofta.. 
 


Kiwi, Lindahls vanilj kvarg och sockerfri siraps-och kanel rostad kokos. 
 
Är helt hooked på denna kombo! 
Kiwi & vanilj! 
 


Överdrivet många bilder på samma jäkla sallad! 
Men detta är min första "färska" sallad för i år. Who am I? 
Förra året åt jag knappt något annat! 
 
Så kort och gott; massa färska goda grönsaker, svamp, majs, röd lök, snålt med blandsallad, rädisor, tomat osv.
Perfekt tillagad kryddig torsk.
Färska jordgubbar som faktiskt smakade jordgubbar!!! 
Dem perfekt kokta äggen med fortfarande lite kladdig/krämig gula och citrooooon peppar, alltid! 
 
Detta var en jäkla munorgasm. 
Frågan är bara nu om detta kommer ta mitt hummus beroende? 
 
Jag har helt ärligt käkat hummus minst en gång om dagen sedan i januari typ, ett återkommande beroende. 
Periodare var det va? 
 
Hoppas ni fått en bra start på veckan!