Har haft en riktigt dålig dag idag (och kvällen igår), psykiskt talat. Och såklart börjar tankarna mina genast skylla på det som åkt in genom munnen, allting är matens fel, jag borde inte äta, hade jag svält så hade dem här dåliga dagarna aldrig kommit.
Största skulden ligger såklart på de två bananerna jag ätit de här senaste fyra dagarna. Jepp, jag har ätit freaking banan!
Helt ärligt minns jag inte sist det hände, har varit så rädd så rädd så rädd för banan i minst 5 år att det inte går att beskriva. Fast jo, lika stor skräck som jag har för nötter.
 
Och så klart klandrar mina tankar endast det. Jag är tjock idag för att jag ätit 2 bananer på fyra dagar!
Det lite lustiga är bara att under tiden jag väl åt banan, var både tankarna och fetma-känslorna som bortblåsta. Jag tyckte till och med att det var gott, kan bero på att det var grön banan, annars är det inte gott!
Och det som är ännu mer lustigt är att bananerna gjorde ingenting, det hände ingenting. Jag blev inte svullen, bananerna försökte inte krypa upp genom halsen på mig, fick inte ångest-eller tjockiskänslor. Varken under tiden eller efter jag ätit det. Ingenting hände!
Jag rusade inte upp vikt, jag har snarare gått ner några hekto dessa fyra dagar. Alltså haha! Vad är det här?
Jag utmanar med ett utav mina största förbjudna livsmedel och vad händer? Jag går ner! Yey liksom..... *ironi*
 
Har i alla fall suttit och funderat lite grand på varför dessa tankarna nu helt plötsligt invaderar mig. Och varför jag har en dålig dag just idag. Och har istället kommit fram till att sedan lovet började så har mina mattider ruckats en hel del, någon timme senare här och där. Och hur mycket jag än försöker förneka det så är det jätte jobbigt och stressar mig något kopiöst!
Misstänker därför också min dåliga dag med dåliga tankar just idag. Men so what? Jag är ledig nu, och då ska man kunna ändra sina mattider lite hit och dit för att man är just ledig! Man har inga speciella tider att passa så man ska kunna vara och leva lite spontant!
Ironi igen. Jag är om något verkligen spontan! Förutom när det gäller maten då..
Sanselig Jul av Franciska Munck-Johansen
 
Och ovan ser ni lite bilder på en utav de vackraste jul böcker jag någonsin sett, och som snart är i min ägo. (norsk) Jul inspiration till tusen, åh vad jag längtar tills den ligger i mina händer. Kommer bevara den som om det vore diamanter!
 
Nu måste jag dock kila. Broderna kom nyss innanför dörren med yrvädret (amstaffen) Chilli, och snart är det middag. Jepp, ruckad middagstid.... *dåliga tankar igen*
Vaknar i ottan dvs klockan 04 och sedan 06 imorse. På grund utav enorma smärtor, bultande och skållhett tandkött. Japp jag har fått tandkötts infektion/inflammation. And believe me people, jag är emot tabletter och mediciner för att vi ska må bra, jag tror helt och hållet stenhårt på att våra kroppar är så pass smarta (vilket dem är) så att dem kan ta hand om infektioner och sjukdomar själv. De måste bara få tillgång till näringsrik föda, vila och tid. 
Men med tanke på att detta började för cirkus 1,5 vecka sedan och bara har blivit värre och värre, istället för lindrigare, så gav jag till slut upp igår och tillät min käre mor att proppa mig full med smärtstillande.
Jag trodde aldrig, aldrig att en "liten" svullnad aka. inflammation kunde göra såhär fruktansvärt ont.
Hela munnen är varm som ett stekjärn, hela nedre tandraden/tandköttet bultar som om där bosatt sig en boxnings klubb och ja, fast smärtan är ju ändå den som är värst. Jag som aldrig bölar typ och inte har gråtit på flera år, satt seriöst igår och fick tårar i ögonen minst tre gånger för att jag hade så ont. Kul jul!
Passar också på att babbla om hur mycket jag hatar "helg stängt" när det kommer till våra läkare här! 
Måste vänta tills imorgon, och då har jag redan väntat och väntat i tre dagar på dem, och då kommer jag få åka in akut. Roligt ju?
Och eftersom jag vaknade sådär grymt tidigt på en ledig dag så kände jag liksom för att bara tråka runder lite med smärtstillande, kaffe, musik, filt och tända ljus. Men dem planerna gick i stöpet (förutom tabletterna, kaffet och ljusena såklart) när jag tittade ut genom fönstret och såg all den vackra frosten som i för sig har besökt oss sisådär varje morgon nu i över en vecka. Så jag tog min lilla klickklick-maskin, cigg och drog på mig lite varmare kläder än *****s avdankade tröja som agerar pjamas åt mig, och begav mig ut.
Fick trots skakande händer och grumlig skalle till några helt Ok bilder, som ni kan se ovan. What do you think?
I eftermiddag bär det av till Höör, hem till Jocke och co, datanördande ftw! Eller något...
 
Och just det! Vi gjorde pumpa igår, skar, gröpte, skar lite till, gröpte ur den ännu mer, svängde ihop pajdeg-och fyllning till pajen, satte ut vår fina Jack ò Lantern utanför huset så nu kommer han (som i försig ser lite smått förvirrad ut) skrämma bort alla onda andar och monster från vårt hem! Score! (om han nu inte råkar förvirra sig så mycket att han tror att han ska släppa in dem istället för att föra bort dem... han ser, enligt mig väldigt förvirrad ut!)
bakning, foto, frost, halloween , höst, infektion, inflammation, kaffe, kallt, kamera, kläder, kyla, morgon, paj, pumpa, pumpapaj, smärta, smärtstillande, tabletter, vackert,
Ja, det är fredag, och ja, jag sitter hemma. Är nämligen hundvakt och herren i huset just ikväll!
Passar för det första våra egna små (kinesisk nakenhund och chihuahua/papillon för er som inte visste).
En bild från i somras, också var det ju det här med att det är mitt i hösten nu. Eller?
Är också vakt åt min kära brors älskade underbara amstaff bebis Chilli (som minsan inte är så liten längre kan jag lova, när vi var ute en sväng innan var det snarare hon som var ute och gick med mig och inte tvärtom).
Ta den lilla sötsaken på bilden ovan och plusa på sisådär 3-4 kg rena muskler så har ni henne idag, just nu när hon ligger på mig och stoppar blodflödet ner till mina ben....
 
Och apropå mina ben! Eller mina knän i alla fall, dem är helt blåslagna. Ser ut som jag blivit grovt misshandlad, det var till och med så att pappa reagerade (and believe me! han har aldrig brytt sig särskilt mycket om oss) och frågade vad fan jag hade hittat på. Och då är det illa.
Nu undrar ni säkert vad som har hänt? Skyller till 110% på jobbet. Klättrar, slår i saker, sitter/står på knäna länga om dagarna, plus slår i saker lite till varje gång. Fast har ju sjukt beniga knän så det är väll inte så konstigt att dem tar stryk så lätt..
Haha, hade det inte varit för att mina ben inte är nyrakade så hade ni fått en bild på helvetet också, men vill helst inte skrämma bort er!
Fast det kanska jag redan har gjort? Fan då, lovar att raka benen så fort jag vaknar imorgon!
Boken ovan håller jag på att läsa just nu. Och den är verkligen ett hett tips för alla er där ute som är intresserade utav kost och hälsa, eller ni som tror att fett via maten gör er feta, eller att kolhydrater är farliga/ska skäras ner på mm. Ni, precis som jag, behöver kanske lite vett inbankat i er lilla skalle?
 
Nä, nu var det dags att gå och sära på hundarna igen. Minstingen och Chilli går inte riktigt ihop. Ingen av hundarna här hemma går ihop med Chilli alls. Haha stackaren, hon kan verkligen känna sig mobbad! 
Och nu fick jag näsblod också, great. 
Nåja det är i alla fall lov nu, kan knappt fatta att det är sant. Inköp av pumpa står på schemat, och halloween fest. Kommer bli superB!
Ha en grym helg alla där ute!