** Angående kalorifri sirap: 

 

Använd helst Coffee Creamern jag har i detta receptet, inte ’vanlig’ kalorifri chokladsirap.

Jag personligen tycker inte alls om de kalorifria "choklad" såserna som finns på marknaden idag, tycker majoriteten av dem allihop smakar allt annat än choklad, läs: skunk!

Denna Coffee Creamer smakar inte mycket bättre i sig själv. Men den gjorde sig faktiskt väldigt bra i kakor!

 

Ni gör som ni vill!

Men...

Creamern bidrar med en något mildare smak i kakan, jämfört med om du använt någon av de vanliga (läs: The Slender Chef eller Walden Farms). 

Plus att, ja, lite som jag skrev ovan; dem har en tendens att bidra med en äcklig kemisk smak i allt (av någon anledning är det typ bara dem med "choklad" jag upplever detta med?). 

Så för att få en ätbar/njutbar kaka...

 

For once...

Do as I say! 

 

 

*** Jordnötssmöret med choklad swirl från mmsports, precis som jag nämnde HÄR i orginal receptet, det får ni helt ärligt inte byta ut mot naturellt, vanligt eller ens annat nötsmör över huvud taget! 

Det är till 75% (75 gram = 75% hehe, fattar ni? Nä glöm det...) detta nötsmör som gör hela kakan no skipping this! 

 

 

 

 
(null)
 

(null)

 

INGREDIENSER:

 

230g svarta bönor (en vanlig tetra)

50g äggvita

75g Body Science Chocolate Peanut Butter Swirl

75g Walden Farms Kalorifria Mocha Coffee Creamer** 

3-4 msk kakao (beroende på hur mörk du vill ha den)

1 skopa à 1 dl Body Science Whey 100 - Double Rich/Chocolate 

1/2 + 1/2 tsk bikarbonat & bakpulver

Lite salt

3 msk Sukrin Gold

 

Valfritt:

•1-2 tsk kaffepulver (gärna med smak av hasselnöt från Kahls Kaffehandel) 

... eller ...

•Rivet skal av 1 liten fin apelsin

 

Inte valfritt:

50g Grovt hackad Pandy Protein Choklad Mint eller Apelsin har vi i denna! 

 

 

 

HOW TO CAKE:

 

Väm upp ugnen till 150*c.

 

Skölj bönor noga.

Mixa dem, rör runt en gång, mixa igen till en hyfsat slät massa.

Behöver inte vara så noga because: 

 

Tillsätt äggvita direkt i mixern och mixa igen, skrapa ev kanterna en gång till om det behövs.

Tillsätt BS jordnötssmör.

Mixa nu en helt slät massa!

 

Tillsät creamer, sukrin, salt, bikarbonat, kaffe-eller apelsinskal och mixa slät.

 

Skrapa ut smeten i en bunke och rör i ditt proteinpulver, jag gjorde faktiskt detta med en gaffel.

Rörde runt tills allting var blandat och klumpfritt!

Men ni kan elvispa också om ni har problem med ev klumpar.

Klumpar är BIG NO NO NO!

 

Häll över i en form, ca 20x20 cm.

Ploppa ner choklad bitarna lite överallt på kakan. 

 

Baka 150* - 20 min.

Höj värmen till 175* och baka ytterligare 5-10 min.

 

Håll ett öga på den de sista 10 minuterna.

Den ska liksom spricka lite och kanterna ska vara fasta, men ändå liiiite "kladdig/fudge:ig" i större delen av mitten.

 

Ta ut, låt svalna, lossa från formen.

 

 

Förvaras lufttätt i kylen.

Går utmärkt att frysa.

 

Går ännu mer utmärkt att äta upp halva på en gång, helt själv, av egen erfarenhet you know.

 

-

 

Näringsvärde per 100g Brownie, aka ca 1/5 av hela kakan:

240 kcal

15 g Kolhydrater - varav 2,3 g socker (vilket socker?) - 5 g fiber

11 g Fett

13 g Protein

 

Dvs 65 gram protein i hela kakan.

 

Gött mos.