Igårkväll hällde jag upp en skål med naturgodis. Vanligt jävla socker godis, ah dem där härliga vit choklad/yoghurt och choklad dränkta mandlarna, bananskivor, tranbär, och någon ny majsboll med grön/gul-och rosa yoghurt täcke. 


Tänkte att sånthär vanligt godis har jag inte ätit på sjukt länge, så varför inte liksom? 
Jag som brukar tycka det är skit gott! 


Jo. En stor näve gick ner, sen höll jag seriöst på att spy. 
Det var så sött. 
Jag tvingade i mig några bitar till (för envis tjej, jag SKA tycka om det), men jag kunde inte. 

Det var äckligt? 
Gick sedan och tog ett vanligt snickers ur kylen för DET brukade också vara gott. 

Men nähä. Halva Snickers:et åkte i soporna det med. 
SÅNT JÄVLA SLÖSERI (med pengar då, godiset skiter jag i)!


Se där se där... 
vad smaklökarna kan normaliseras efter några månader utan vanligt socker.

Jag som ändå käkat sockerfria bakverk dagligen i minst lika lång tid som jag varit sockerfri? 

Sötman (och kroppens sätt att reagera) är ändå annorlunda. 
Jag insåg också att jag knappt sötar mina saker. 
Kör ungefär hälften, om inte mindre, av den (sockerfria-) sötningen jag brukade använda förut (när jag också åt vanligt godis oftare). 

Inte ens torkad frukt är särskilt gott längre, en liten näve, sen är det äckligt. 


Tycker bara det är jävligt lustigt. 
Med tanke på vilken jääääkla sockergris jag varit. 

Nä. Mina chili/ostbågar, och saltade rostade chili/nötter får fortsätta agera godis för mig. 
Det är heller inte särskilt ’nyttigt’, så ta mig inte som någon ”nu hatar jag allt onyttigt socker/grejs”/clean eater preacher! 


Man ska äta gott och även det som inte alltid klassas som ”funktionell mat” då och då, OM man vill! 
Men jag fortsätter då hålla en paus från det där...

Kan redan nu börja skänka bort allt överblivet naturgodis & 2 paket Marabou Choco Momen kexchoklad/kakor... 

Någon frivillig? 

#mealprep & lite funderingar kring socker...

reflektioner Kommentera

Igårkväll hällde jag upp en skål med naturgodis. Vanligt jävla socker godis, ah dem där härliga vit choklad/yoghurt och choklad dränkta mandlarna, bananskivor, tranbär, och någon ny majsboll med grön/gul-och rosa yoghurt täcke. 


Tänkte att sånthär vanligt godis har jag inte ätit på sjukt länge, så varför inte liksom? 
Jag som brukar tycka det är skit gott! 


Jo. En stor näve gick ner, sen höll jag seriöst på att spy. 
Det var så sött. 
Jag tvingade i mig några bitar till (för envis tjej, jag SKA tycka om det), men jag kunde inte. 

Det var äckligt? 
Gick sedan och tog ett vanligt snickers ur kylen för DET brukade också vara gott. 

Men nähä. Halva Snickers:et åkte i soporna det med. 
SÅNT JÄVLA SLÖSERI (med pengar då, godiset skiter jag i)!


Se där se där... 
vad smaklökarna kan normaliseras efter några månader utan vanligt socker.

Jag som ändå käkat sockerfria bakverk dagligen i minst lika lång tid som jag varit sockerfri? 

Sötman (och kroppens sätt att reagera) är ändå annorlunda. 
Jag insåg också att jag knappt sötar mina saker. 
Kör ungefär hälften, om inte mindre, av den (sockerfria-) sötningen jag brukade använda förut (när jag också åt vanligt godis oftare). 

Inte ens torkad frukt är särskilt gott längre, en liten näve, sen är det äckligt. 


Tycker bara det är jävligt lustigt. 
Med tanke på vilken jääääkla sockergris jag varit. 

Nä. Mina chili/ostbågar, och saltade rostade chili/nötter får fortsätta agera godis för mig. 
Det är heller inte särskilt ’nyttigt’, så ta mig inte som någon ”nu hatar jag allt onyttigt socker/grejs”/clean eater preacher! 


Man ska äta gott och även det som inte alltid klassas som ”funktionell mat” då och då, OM man vill! 
Men jag fortsätter då hålla en paus från det där...

Kan redan nu börja skänka bort allt överblivet naturgodis & 2 paket Marabou Choco Momen kexchoklad/kakor... 

Någon frivillig? 

Slänger upp ett snabbt litet önskeinlägg, recept på denna goding såhär på kvällskvisten.

Kan säga att denna har jag bakat minst fem gånger, varav tre av dem fem, var på beställning, till andra som seriöst betalade för den.

Då är den godkänd right?

 
 
PROTEIN CHEESE CAKE:
En stor jäkla form
 
300g light cream cheese/phiadelphia rumstempererad
300g Lindahls kvarg naturell
2 stora ägg
1 dl sukrin
En liten nypa salt
2 skopor whey proteinpulver, valfri smak 
10 stevia droppar choklad + 15-20 Flavdrops (hade faktiskt mocha i denna) valfri smak **
 
Valfri fyllning, i denna hade jag stora "chunks" med sockerfri mjölkchoklad, och klickade i rejäla mängder crunchy, salt jordnötssmör.
 
 
Elvispa ihop kvarg, rumstemp. cream cheese och ägg.
Tillsätt protein, salt och sötning.
Vispa igen till helt slät smet.
 
Häll över i en bakpappersklädd form, rund eller fyrkantig, jag kör på olika varje gång, ca 20x15cm?
Har du fyllning, är det läge att ha i/på den nu!
Baka mitt i ugnen 160*c i 30 minuter.
Sänk värmen till 100*c och baka ytterligare 50 minuter.
* Upplever du att den blir för gyllen/brun på toppen långt innan baktiden är över, trä över en bit foliepapper och baka vidare!
 
Ta ut och låt svalna helt(!) innan du ställer den i kylen över natten, eller i alla fall 1-2 h innan du lossar den från formen och serverar!
 
 
 
Kyl-tiden är viktig då den blir perfekt i konsistens och smak då.
En cheesecake måste vara kyld och krämig
Så är det bara ;)
 
 
** Apropå sötningen, detta är mina mått, efter min och mina försökskaniners smaklökar.
Men har ni inte tillgång till Flavdrops, som bidrar med både sötning och smak, så kör istället på 1,5 dl sukrin/sötströ + minst 10 stevia droppar (efter smak såklart, gärna smaksatta, ex vanilj, den passar i allt!).
Flavdrops hittar ni här!
 
 
*** Att utesluta stevia droppar hade jag inte rekommenderat. Testa om ni vill, det blir säkert bra ändå, men för min del, ett måste!

HIGH PROTEIN SALTED CARAMEL CHEESE CAKE w/ a twist of creamy chocolate and crunchy peanut butter!

Lindahls Kvarg Kommentera

Slänger upp ett snabbt litet önskeinlägg, recept på denna goding såhär på kvällskvisten.

Kan säga att denna har jag bakat minst fem gånger, varav tre av dem fem, var på beställning, till andra som seriöst betalade för den.

Då är den godkänd right?

 
 
PROTEIN CHEESE CAKE:
En stor jäkla form
 
300g light cream cheese/phiadelphia rumstempererad
300g Lindahls kvarg naturell
2 stora ägg
1 dl sukrin
En liten nypa salt
2 skopor whey proteinpulver, valfri smak 
10 stevia droppar choklad + 15-20 Flavdrops (hade faktiskt mocha i denna) valfri smak **
 
Valfri fyllning, i denna hade jag stora "chunks" med sockerfri mjölkchoklad, och klickade i rejäla mängder crunchy, salt jordnötssmör.
 
 
Elvispa ihop kvarg, rumstemp. cream cheese och ägg.
Tillsätt protein, salt och sötning.
Vispa igen till helt slät smet.
 
Häll över i en bakpappersklädd form, rund eller fyrkantig, jag kör på olika varje gång, ca 20x15cm?
Har du fyllning, är det läge att ha i/på den nu!
Baka mitt i ugnen 160*c i 30 minuter.
Sänk värmen till 100*c och baka ytterligare 50 minuter.
* Upplever du att den blir för gyllen/brun på toppen långt innan baktiden är över, trä över en bit foliepapper och baka vidare!
 
Ta ut och låt svalna helt(!) innan du ställer den i kylen över natten, eller i alla fall 1-2 h innan du lossar den från formen och serverar!
 
 
 
Kyl-tiden är viktig då den blir perfekt i konsistens och smak då.
En cheesecake måste vara kyld och krämig
Så är det bara ;)
 
 
** Apropå sötningen, detta är mina mått, efter min och mina försökskaniners smaklökar.
Men har ni inte tillgång till Flavdrops, som bidrar med både sötning och smak, så kör istället på 1,5 dl sukrin/sötströ + minst 10 stevia droppar (efter smak såklart, gärna smaksatta, ex vanilj, den passar i allt!).
Flavdrops hittar ni här!
 
 
*** Att utesluta stevia droppar hade jag inte rekommenderat. Testa om ni vill, det blir säkert bra ändå, men för min del, ett måste!

En bra strategi för att främja hälsa på riktigt skulle vara att fokusera på funktionalitet istället för på utseende. Artiklar och bilder som är riktade mot att uppmuntra läsaren att ha mer energi, vara lyckligare, prestera bättre mentalt, eller till och med att bli duktig på en idrott, skulle kunna motivera både män och kvinnor till träningsglädje. Det skulle betona individuella metoder och mål istället för att bygga en trångsynt och socialt förstärkt kroppsform. Funktionella kroppar gör att både män och kvinnor uppskattar, inte ogillar, sig själva som hälsosamma och framgångsrika personer.”

Funktion framför yta

läsvärda inlägg Kommentera

En bra strategi för att främja hälsa på riktigt skulle vara att fokusera på funktionalitet istället för på utseende. Artiklar och bilder som är riktade mot att uppmuntra läsaren att ha mer energi, vara lyckligare, prestera bättre mentalt, eller till och med att bli duktig på en idrott, skulle kunna motivera både män och kvinnor till träningsglädje. Det skulle betona individuella metoder och mål istället för att bygga en trångsynt och socialt förstärkt kroppsform. Funktionella kroppar gör att både män och kvinnor uppskattar, inte ogillar, sig själva som hälsosamma och framgångsrika personer.”