Ännu en grej som cirkulerat runt, runt och runt i min skalle i rätt lång tid. 
För en herrans massa månader sedan gjorde jag bakade low carb protein kanelbullar aka gifflar

Tänkte faktiskt börja inlägget med att slänga upp receptet på dem, som en trevlig liten introduktion. 

Och enligt Instagram, skapades dessa för exakt 36 veckor sedan! 


MUSKEL GIFFLAR // KANELBULLAR

Deg;
0,5dl kokosmjöl
ca 1 skopa vanilj protein 
0,5 tsk xanthan gum
1/4 tsk bakpulver
2 tsk stevia
1 helt ägg
2-3 msk mjölk/vatten 

Fyllning; 
1 msk Walden Farms Pancake syrup
1 -2 msk kanel
1 msk sukrin gold 


Sätt ugnen på 176*C

Rör ihop de torra deg ingredienserna, tillsätt vätska lite i taget och rör under tiden tills du uppnåt en deg du kan forma till en boll med händerna. 
Jag hade min deg på en silikon matta, annars kan du behöva strö ytterligare lite kokosmjöl på "bakbordet" när du ska kavla ut den.
Kavla ut degen.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen. 
Bred ut på din utkavlade deg.
Rulla ihop till en lång rulle.

Släng in i ugn i 17, max 20 minuter, viktigt att inte ha inne rullen för länge för då blir dem torra och riktigt vidriga (egen erfarenhet jeppjepp!)
Ta ut och låt svalna lite.
Skär sedan i 8 bitar.

1 Giffel av 8: 39 kcal 1gF 1,6gK 4.9gP 

Men det var som sagt bara början...


Det som verkligen gjort mig pepp på att testa kanelbullar igen, är för det första för att gifflarna blev hur bra som helst! 
För det andra, sedan Tyngre släppte sitt kanelbulle kasein har det inte cirkulerat annat än kanelbulle-gotte på hela instagram. Brownies med frosting, rutor, bullar, små som stora, fluff och pannkakor och gud vet vad! 

Det har även triggat igång min kärlek för kanelbullar. Dock inte kaseinet, fast jag är redigt sugen på att lägga en beställning jag med, utan på just den där sjukt krämiga, kladdiga, sockriga mitten som sitter på en bra kanelbulle. Dvs mammas hemmagjorda, fuck Pressbyrån och färdigköpt skit, hemmagjort ska det vara annars kan jag lika bra skita i det! 

För man äter ju bara mitten på kanelbullar, det borde ju alla veta. Kanterna åker ner till hundarna eller i soporna, dem är, oavsett hur nybakat, torra! 


Så hur skulle det nu vara om man hade en kanelbulle där hela bullen var som den där kletiga, goda mitten? 
Det hade ju varit alldeles för bra! 

Men för tillfället så sviker mitt baksug lite, i alla fall när det kommer till ugn och stekpannor. Skyller det på mealpreppen... 
Suckar högt bara jag så mycket som ser en ugn eller spis nu för tiden haha! 


No Bake Protein Cinnamonrolls fick det bli imorse. Helt galet enkla och snabba att göra! 
Så länge man får rätt på degen vill säga, hade en "korv" som sprack för den var för torr och en som sprack pga för mycket fyllning, hej livet! 

Men till slut fick jag rätt på dem, tålamod, vätska, och "inte för mycket fyllning Mia fast det är det bästa som finns", var vad som krävdes för att det skulle bli 15 stycken knäckforms-stora kanelbullar! 

Sega saftiga och precis som mitten på en stor riktig kanelbulle, perfa alltså! 


Vill knappt ens kalla detta ett recept men det är väll vad det är så here we go! 

BABY PROTEIN CINNAMONROLLS! 
15 stycken/3 rullar

2 skopor Vanilj protein 
Ca 35g Vita fiber
1-1,5 msk Osötad mandelmjölk

Micra sirapen i ca 30 sekunder så den börjar bubbla. 
Rör ihop sirap och protein. 
Tillsätt mjölk efterhand som det behövs, olika protein reagerar återigen olika på vätska, du ska ha en deg som inte är för kladdig! 

Ta sedan din deg och dela i tre ungefär lika stora bitar, "kavla" försiktigt ut vardera på en silikon matta eller liknande, mest så den inte fastnar i bordet. 

Bred på fyllningen som består av: 
Kanel, sukrin gold och ev lite kalorifri sirap för att få en väldigt torr gegga!


Rulla ihop till en rulle, försiktigt, den kommer vilja spricka om du gör det för snabbt, om din deg är för torr eller om du har proppat rullen med för mycket fyllning. 
Men det går lätt att fixa ihop med hjälp av lite mer vätska på fingrarna som du sen bara lappar ihop din rulle med! 

Ta en vass kniv och skär sedan varje rulle i hur många bitar du vill ha, jag fick 5 från varje, bebis bullar som sagt! 


Men så goda! 

It's No Bake? Cinnamonrolls?

ätbart & recept Kommentera
Ännu en grej som cirkulerat runt, runt och runt i min skalle i rätt lång tid. 
För en herrans massa månader sedan gjorde jag bakade low carb protein kanelbullar aka gifflar

Tänkte faktiskt börja inlägget med att slänga upp receptet på dem, som en trevlig liten introduktion. 

Och enligt Instagram, skapades dessa för exakt 36 veckor sedan! 


MUSKEL GIFFLAR // KANELBULLAR

Deg;
0,5dl kokosmjöl
ca 1 skopa vanilj protein 
0,5 tsk xanthan gum
1/4 tsk bakpulver
2 tsk stevia
1 helt ägg
2-3 msk mjölk/vatten 

Fyllning; 
1 msk Walden Farms Pancake syrup
1 -2 msk kanel
1 msk sukrin gold 


Sätt ugnen på 176*C

Rör ihop de torra deg ingredienserna, tillsätt vätska lite i taget och rör under tiden tills du uppnåt en deg du kan forma till en boll med händerna. 
Jag hade min deg på en silikon matta, annars kan du behöva strö ytterligare lite kokosmjöl på "bakbordet" när du ska kavla ut den.
Kavla ut degen.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen. 
Bred ut på din utkavlade deg.
Rulla ihop till en lång rulle.

Släng in i ugn i 17, max 20 minuter, viktigt att inte ha inne rullen för länge för då blir dem torra och riktigt vidriga (egen erfarenhet jeppjepp!)
Ta ut och låt svalna lite.
Skär sedan i 8 bitar.

1 Giffel av 8: 39 kcal 1gF 1,6gK 4.9gP 

Men det var som sagt bara början...


Det som verkligen gjort mig pepp på att testa kanelbullar igen, är för det första för att gifflarna blev hur bra som helst! 
För det andra, sedan Tyngre släppte sitt kanelbulle kasein har det inte cirkulerat annat än kanelbulle-gotte på hela instagram. Brownies med frosting, rutor, bullar, små som stora, fluff och pannkakor och gud vet vad! 

Det har även triggat igång min kärlek för kanelbullar. Dock inte kaseinet, fast jag är redigt sugen på att lägga en beställning jag med, utan på just den där sjukt krämiga, kladdiga, sockriga mitten som sitter på en bra kanelbulle. Dvs mammas hemmagjorda, fuck Pressbyrån och färdigköpt skit, hemmagjort ska det vara annars kan jag lika bra skita i det! 

För man äter ju bara mitten på kanelbullar, det borde ju alla veta. Kanterna åker ner till hundarna eller i soporna, dem är, oavsett hur nybakat, torra! 


Så hur skulle det nu vara om man hade en kanelbulle där hela bullen var som den där kletiga, goda mitten? 
Det hade ju varit alldeles för bra! 

Men för tillfället så sviker mitt baksug lite, i alla fall när det kommer till ugn och stekpannor. Skyller det på mealpreppen... 
Suckar högt bara jag så mycket som ser en ugn eller spis nu för tiden haha! 


No Bake Protein Cinnamonrolls fick det bli imorse. Helt galet enkla och snabba att göra! 
Så länge man får rätt på degen vill säga, hade en "korv" som sprack för den var för torr och en som sprack pga för mycket fyllning, hej livet! 

Men till slut fick jag rätt på dem, tålamod, vätska, och "inte för mycket fyllning Mia fast det är det bästa som finns", var vad som krävdes för att det skulle bli 15 stycken knäckforms-stora kanelbullar! 

Sega saftiga och precis som mitten på en stor riktig kanelbulle, perfa alltså! 


Vill knappt ens kalla detta ett recept men det är väll vad det är så here we go! 

BABY PROTEIN CINNAMONROLLS! 
15 stycken/3 rullar

2 skopor Vanilj protein 
Ca 35g Vita fiber
1-1,5 msk Osötad mandelmjölk

Micra sirapen i ca 30 sekunder så den börjar bubbla. 
Rör ihop sirap och protein. 
Tillsätt mjölk efterhand som det behövs, olika protein reagerar återigen olika på vätska, du ska ha en deg som inte är för kladdig! 

Ta sedan din deg och dela i tre ungefär lika stora bitar, "kavla" försiktigt ut vardera på en silikon matta eller liknande, mest så den inte fastnar i bordet. 

Bred på fyllningen som består av: 
Kanel, sukrin gold och ev lite kalorifri sirap för att få en väldigt torr gegga!


Rulla ihop till en rulle, försiktigt, den kommer vilja spricka om du gör det för snabbt, om din deg är för torr eller om du har proppat rullen med för mycket fyllning. 
Men det går lätt att fixa ihop med hjälp av lite mer vätska på fingrarna som du sen bara lappar ihop din rulle med! 

Ta en vass kniv och skär sedan varje rulle i hur många bitar du vill ha, jag fick 5 från varje, bebis bullar som sagt! 


Men så goda! 




🍪 CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH NOOKIES 🍪
4 nookies ingredienser:

0,5 dl Body Science Vanilj Casein
0,5 dl Selfomninutrition 3phase vanilj (trestegs protein innehållandes ägg, whey och kasein, men vanligt whey protein bör också fungera, kan bli lite annorlunda konsistens men ingen större skillnad) 
2 msk kokosmjöl
2 msk PB2/fettreducerat jordnötsmjöl
1 + 1 msk sukrin + sukrin gold
10 - 15 peanut butter flavdrops 
2 - 3 msk osötad mandelmjölk
10g Kakao nibs

Krossade sockerfria digestive som dekoration



Rör ihop torra ingredienser. 
Tillsätt mjölken sked för sked och rör lite under tiden. 
Beroende på vilket protein du använder kan vätskans mängd variera. Du vill ha en icke-kladdig kakdeg(!!), med andra ord ska den till och med vara lite torr! 

Forma bollar, jag fick ut fem stycken, rulla lite i krossade sockerfria kex. 
Lägg på ett fat eller liknande och platta till lite lätt med gaffel för lite snyggare look. 
Ät med en gång eller kyl! 




Dessa kan jag med handen på hjärtat säga att jag gjort upprepade gånger sedan jag slängde ihop dem för längesedan. 
I maj var första gången jag av någon anledning fick för mig att slänga ihop kasein + whey, för bara kasein blir lätt så svampigt, och whey kan lätt bli för... Torrt? Kletigt? 
Så den kombon, med kokosmjöl och jordnötsmjöl, vet inte var jag fick idéerna från men allt jag hade i min "lilla" bak låda i köket åkte ner (den stora bak lådan aka byrån står uppe på mitt rum)... 

Resultatet visade sig blir helt jäkla fantastiskt! 

Älskar också kombinationen av vanligt vitt sukrin och sukrin gold, det blir alldeles lagom brytning med karamell smaken från gold och den lite mer naturella/isiga smaken från det vita kristalliserade sukrinet! 

Gjorde även en till sats samtidigt, med pumpapajs smak! 
Ja jag använder pepparkaks/pumpapajs krydda och saffran året om. Frågor på det? 



🎃 PUMKIN SPICE NOOKIES 🎃 

4 nookies ingredienser:


0,5 dl BS vanilj Casein

0,5 dl 3phase vanilj (ägg/casein/whey blandprotein från Selfomninutrition)

2 msk kokos mjöl
 
2 msk sukrin (bara det vita denna gången)

1 tsk pumpapajs krydda 

10-15 vanilla flavdrops (MyProtein)

2 - 3 msk osötad mandelmjölk 

8g hackade saltade mandlar (mina 'gjorde' jag själv) 



🍫 CHOCOLATE CREAM M&M PEANUT NOOKIES 🍫
4-5 nookies ingredienser:

50g Fitnessguru OneCasein (eller 50/50 choklad Casein & whey) 
2 msk kokosmjöl
2 msk PB2
1 + 1 msk sukrin och sukrin gold
20g hackade M&M Peanuts
2 msk osötad mandelmjölk

Likadant tillvägagångssätt som med Cookie Dough Nookiesen! 


Efter åtskilliga "smakprover" hamnade slutligen Chocokate Cream M&M's och Cookie Dough på delad första plats. 
Pumpapajs Nookiesen var också super, salta, knapriga mandlar plus söt/stark pumpapajs smak, outstanding! 
Men choklad liksom, det kommer nog alltid knipa först platsen i mitt matglada lilla is-hjärta! 



Namnet Nookies dök upp i min hjärna då jag ville ha det till kakor, men kakor är för det första bakade, för det andra knapriga

Dessa är alltså...
No (Bake Co)okies! 

Tyckte själv jag var riktigt smart där haha! 

Nookies bc it's No Bake!

ätbart & recept Kommentera




🍪 CHOCOLATE CHIP COOKIE DOUGH NOOKIES 🍪
4 nookies ingredienser:

0,5 dl Body Science Vanilj Casein
0,5 dl Selfomninutrition 3phase vanilj (trestegs protein innehållandes ägg, whey och kasein, men vanligt whey protein bör också fungera, kan bli lite annorlunda konsistens men ingen större skillnad) 
2 msk kokosmjöl
2 msk PB2/fettreducerat jordnötsmjöl
1 + 1 msk sukrin + sukrin gold
10 - 15 peanut butter flavdrops 
2 - 3 msk osötad mandelmjölk
10g Kakao nibs

Krossade sockerfria digestive som dekoration



Rör ihop torra ingredienser. 
Tillsätt mjölken sked för sked och rör lite under tiden. 
Beroende på vilket protein du använder kan vätskans mängd variera. Du vill ha en icke-kladdig kakdeg(!!), med andra ord ska den till och med vara lite torr! 

Forma bollar, jag fick ut fem stycken, rulla lite i krossade sockerfria kex. 
Lägg på ett fat eller liknande och platta till lite lätt med gaffel för lite snyggare look. 
Ät med en gång eller kyl! 




Dessa kan jag med handen på hjärtat säga att jag gjort upprepade gånger sedan jag slängde ihop dem för längesedan. 
I maj var första gången jag av någon anledning fick för mig att slänga ihop kasein + whey, för bara kasein blir lätt så svampigt, och whey kan lätt bli för... Torrt? Kletigt? 
Så den kombon, med kokosmjöl och jordnötsmjöl, vet inte var jag fick idéerna från men allt jag hade i min "lilla" bak låda i köket åkte ner (den stora bak lådan aka byrån står uppe på mitt rum)... 

Resultatet visade sig blir helt jäkla fantastiskt! 

Älskar också kombinationen av vanligt vitt sukrin och sukrin gold, det blir alldeles lagom brytning med karamell smaken från gold och den lite mer naturella/isiga smaken från det vita kristalliserade sukrinet! 

Gjorde även en till sats samtidigt, med pumpapajs smak! 
Ja jag använder pepparkaks/pumpapajs krydda och saffran året om. Frågor på det? 



🎃 PUMKIN SPICE NOOKIES 🎃 

4 nookies ingredienser:


0,5 dl BS vanilj Casein

0,5 dl 3phase vanilj (ägg/casein/whey blandprotein från Selfomninutrition)

2 msk kokos mjöl
 
2 msk sukrin (bara det vita denna gången)

1 tsk pumpapajs krydda 

10-15 vanilla flavdrops (MyProtein)

2 - 3 msk osötad mandelmjölk 

8g hackade saltade mandlar (mina 'gjorde' jag själv) 



🍫 CHOCOLATE CREAM M&M PEANUT NOOKIES 🍫
4-5 nookies ingredienser:

50g Fitnessguru OneCasein (eller 50/50 choklad Casein & whey) 
2 msk kokosmjöl
2 msk PB2
1 + 1 msk sukrin och sukrin gold
20g hackade M&M Peanuts
2 msk osötad mandelmjölk

Likadant tillvägagångssätt som med Cookie Dough Nookiesen! 


Efter åtskilliga "smakprover" hamnade slutligen Chocokate Cream M&M's och Cookie Dough på delad första plats. 
Pumpapajs Nookiesen var också super, salta, knapriga mandlar plus söt/stark pumpapajs smak, outstanding! 
Men choklad liksom, det kommer nog alltid knipa först platsen i mitt matglada lilla is-hjärta! 



Namnet Nookies dök upp i min hjärna då jag ville ha det till kakor, men kakor är för det första bakade, för det andra knapriga

Dessa är alltså...
No (Bake Co)okies! 

Tyckte själv jag var riktigt smart där haha! 
Som nämnt i förgående inlägg tog jag mig till Malmö igår, efter gym, dusch och lite sånt smått. 
Marknaden blev det visst inget av, tyckte tydligen det var viktigare att spendera nästan 3 timmar på gymmet för att mata sönder det lilla jag orkade.

Efter att ha maxat bänk, både lutande och liggande så var det en dum idé att ens tänka rygg. 
Men envisheten är som vanligt på fel plats. Så blev lite lätt, högreps inkl lite benpump mest för att det var roligt.

Kallar det "vilodagsträning"...





Är ingen "växt-vän/ägare-av-gröna fingrar", men vissa växter ser ju bara helgrymma ut!? 


Blev i alla fall Malmö standard; sushi från ChillOut, lite go påfyllning från Elit, träning på Elit (hej hej här kommer den vandrande reklamskylten igen), sjögrässallad i mängder, myspys och lite sånt som gör en rätt glad ändå! 




Ett nytt Elit linne fick jag också tag på. Ett rött(!) och ja, herr modellen, men so what, det är stort, luftigt och man slipper dö av svett. Hur bra? 



Fyra bilder på den där förbannade sjögrässalladen i ett inlägg? Borde kanske lägga upp någon varning någonstans om att jag är en av världens mest tjatiga människor ibland? 

Blev i alla fall grym påfyllning efter gym idag, rostbiff, sjögrässallad, så jäkla gott! 


Fuling guling där.

Men hem kom jag även ikväll. Tyvärr. 
Nästan så man börjar fundera på att joina uteliggarna i Malmö eller något bara för att slippa vara hemma haha! 

Veckans planer är så intressanta som träna, plugg, köra på körskolan, mer plugg, mealpreppa lite, ännu mer träning, för att sen åka till Malmö igen på fredag! 
Denna gången pekar pilen dock mot lilla favoriten Evelina. 
Men ska nog kunna klämma in något Elit där med. 
Mig slipper dem tyvärr inte så lätt. Återigen, haha... 

Coconut color splash

alla dagar En kommentar
Som nämnt i förgående inlägg tog jag mig till Malmö igår, efter gym, dusch och lite sånt smått. 
Marknaden blev det visst inget av, tyckte tydligen det var viktigare att spendera nästan 3 timmar på gymmet för att mata sönder det lilla jag orkade.

Efter att ha maxat bänk, både lutande och liggande så var det en dum idé att ens tänka rygg. 
Men envisheten är som vanligt på fel plats. Så blev lite lätt, högreps inkl lite benpump mest för att det var roligt.

Kallar det "vilodagsträning"...





Är ingen "växt-vän/ägare-av-gröna fingrar", men vissa växter ser ju bara helgrymma ut!? 


Blev i alla fall Malmö standard; sushi från ChillOut, lite go påfyllning från Elit, träning på Elit (hej hej här kommer den vandrande reklamskylten igen), sjögrässallad i mängder, myspys och lite sånt som gör en rätt glad ändå! 




Ett nytt Elit linne fick jag också tag på. Ett rött(!) och ja, herr modellen, men so what, det är stort, luftigt och man slipper dö av svett. Hur bra? 



Fyra bilder på den där förbannade sjögrässalladen i ett inlägg? Borde kanske lägga upp någon varning någonstans om att jag är en av världens mest tjatiga människor ibland? 

Blev i alla fall grym påfyllning efter gym idag, rostbiff, sjögrässallad, så jäkla gott! 


Fuling guling där.

Men hem kom jag även ikväll. Tyvärr. 
Nästan så man börjar fundera på att joina uteliggarna i Malmö eller något bara för att slippa vara hemma haha! 

Veckans planer är så intressanta som träna, plugg, köra på körskolan, mer plugg, mealpreppa lite, ännu mer träning, för att sen åka till Malmö igen på fredag! 
Denna gången pekar pilen dock mot lilla favoriten Evelina. 
Men ska nog kunna klämma in något Elit där med. 
Mig slipper dem tyvärr inte så lätt. Återigen, haha...