magkatarr. svullen. uppblåst. smärtor. kramper. hård. lös. etcetera.
ni känner säkert igen er i det några av er i alla fall? annars är jag den ända här med en mage som är lite "egen".
i alla fall tänkte jag skriva upp några saker jag brukar ta till när min mage är bråkig. om inte för er skull, så för min egen!
 • Verum yoghurtar och fil
innehåller probiotisk bakterie kultur. om någon nu lyckats missa det? dem söta små vita gubbarna som alltid pryder förpackningen. dessa yoghurtarna (som också finns i laktosfria) är inte bara goda, utan de hjälper (väldigt oftast nästan alltid) min mage att bli lugn. som igår tex åt två portioner Verum innan jag gick och lade mig och dagen efter.. bättre mage. älskar dem! finns i så himla många goda smaker också.
 • Blötlagda psylliumfrö
detta vill jag inte uttala mig om alldeles för mycket då de inte precis "hjälper" mot magproblem i sig. men de hjälper tarmen och magen att jobba lite bättre, om de fått svälla i vatten/yoghurt/osv först!
jag brukar ta 1 msk hela psylliumfrö blanda i 1 dl vatten och låta stå över natten sen äta dem med fil eller i gröt dagen efter.
 • Kanel
ja, lite kanel kan faktiskt göra underverk ibland. dock inte i för stor mängd. då denna lilla (underbara) krydda har en tendens till att ge leverproblem.
 • Lite vardaglig rörelse
lite rörelse kan också göra susen för att få magen att jobba lite bättre. dock inte för mycket, glöm inte att äta ordentligt annars kommer promenader osv inte att vara bra någonstans!
(själv är jag en aktiv person. har alltid varit. "när du var liten varken gick eller kröp du, det första du gjorde var att springa!" är vad jag ofta får höra av min familj. och sådan har jag alltid varit. det är sällan jag sitter inomhus en hel dag. jag mår seriöst psykiskt dåligt om jag inte får lov att komma ut och gå mina promenader.)
 • Fett
fett smörjer tarmen = välfungerande tarm och mage, håller igång inte bara magen utan också hela kroppen. bland annat även hjärnan som till största del består av fett. det är livsviktigt! skippa aldrig ex smöret, såsen eller dressingen i maten. aldrig.

tack vare svälten och anorexin, till största del, har jag sedan en tid tillbaka satt mig i magkatarr träsket och även gett migsjälv ett antal problem (med livsmedel) på halsen.
.
* soja (mjölk, yoghurt, glass osv)
* syrade frukter (citrusfrukter, äpple osv) - och drycker (energidrycker, många juicer)
* lightprodukter (allting med asesulfat, aspartam i för stora mängder och speciellt stevia gör så min mage sparkar totalt bakut)
* sötsaker, kakor, bakverk
* kolsyra (kul att behöva vänja sig vid att dricka avslagna läskedrycker och cider..)
.
sedan att jag dragits med min laktosintolerans sedan jag var nyfödd är väll ingen nyhet heller. plus lakto-ovo-vegetarian sedan ca 5 år tillbaka.
nu tror ni säkert att jag knappt äter någonting alls. men jodå. kakor, glass, choklad och läsk i all ära, det enda negativa är att jag får ofta lida i flera timmar efter bara ha ätit lite av det. tråkigt men sant. men vill man äta fint får man lida pin! eller något.
vad som inte bör förtäras vid magkatarr:
kaffe, alkohol, stark mat, tobak, sötsaker..
det enda jag vill förtära just nu är:
kaffe, alkohol, stark mat, tobak, sötsaker...

 

Norlie & kkv - Där jag hänger min hattFlo rida - Whistle
helt nytt från Flo rida och Norlie & kkv.
enligt mig har dem verkligen lyckats fullt ut denna gången, båda två.
också tycker jag vi kör på en heelt random bild mest för att göra inlägget lite gladare och sådär. det blir kanske snyggare då. eller något.
.
elin? (duvetsjälvvemduär) vi är superwomans! kom ihåg det, vi klarar allt du och jag!
instagram: miiaolsen
jag har gått upp flera kilon. minst tio kilon. nej det har du inte alls. du vet hur svårt du har för att gå upp i vikt. det tar väldigt lång tid för dig och det vet du om. att din mage är lite uppblåst är väll inte så jävla konstigt med tanke på att du åt chokladboll igår. och du är laktosintolerans. och då blir din mage såhär. det vet du mycket väl om.
.
kluven. igen.
jag är så arg. på allt och alla. men mest på mig själv. varför är jag det? jag är aldrig arg på andra eller annat. just nu vill jag bara slå alla. varenda jävel som kollar minsta lilla snett på mig. pms? gud vad jag verkligen önskar att det är det som fuckar upp min skalle. både idag och igår. slå banka nita spöa. alla. allt.
ilska. jag brinner upp.
mina nävar kliar. och med mitt temperament är det ingen hit att vara arg. då slutar det bara illa. det är i sådana här lägen som folk ofta tror att jag har ADHD. men nej. jag har bara lite problem med att hantera mitt temperament.
upp och ner. ner och upp. ner och ner. från att ha legat på golvet och skrattat så tårarna runnit ner för kinderna. till att vara ute och gå och gå i 1,5 timme i ren och skär panik. i spö regn. komma hem. dyngsur. ändå in på huden. håret hänger i stripor längs med mitt ansikte. jag kan inte längre skilja på om det är jag som vill eller inte. jag kan inte längre skilja på vad som är jag eller vad som är mina problem.
allting har krockat. orsakat kaos. tumult. i min fettklump till hjärna.
.
och förresten? bland det värsta jag vet är när folk är på toa och skiter och sedan inte spolar efter sig! så jävla äckligt så det inte finns!
 • och efter en ute-fredagkväll sov jag igenom hela min lördag. gick endast upp för att äta middag. annars sov jag. hela dagen och hela natten. liksom hallå? vart ligger moralen i det egentligen? visst att jag älskar att sova men ändå.
 • idag ska jag äta lunch. om så min mage (och skalle) tillåter det eller inte!
 • min näsa rinner likt niagarafallen. och det kvittar vad jag gör. den slutar inte.
 • kommer förmodligen att såra någon idag. dumma-mia-kan-inte-känna-känslor!
 • trädde i någons klubba som nu har lämnat sin klistriga substans kvar på min strumpa. vilket känns varje gång jag sätter ner foten i marken. annoying.
 • min katt har börjat underhålla sig själv med att smyga på sin egen spegelbild i min helkroppsspegel. såg ganska lustigt ut när hon attackerade den och slog i nosen, blev livrädd och stack in under soffan. för att sedan bege sig på att smyga på sig själv igen.