Actic Hangaren Ystad.
Och såklart, Wake Up Energy
Får ju plats i minsta lilla fack i väskan så finns verkligen ingen ursäkt att ens "råka" glömma den lilla där hemma! 

Bor vid havet, bara några 5 minuters promenad ifrån. Havet gör mig lugnare, mer behaglig till mods. 
Är ju för tusan nästan uppvuxen i/vid havet, och jag älskar det!

Visst saknar jag sällskapet som åkte till Danmark igår, men helt ensam är jag ju inte, delar ju trots allt lägenheten med en Blixt. Han är dock inte något vidare socialt sällskap, typiskt kaniner liksom. 

12 minuter på cykel/20-25 minuter till fots från gymmet mitt som här i Ystad har öppet 24/7 (alla gym borde fan köra med det konceptet helt ärlig!)
Samma rutt gällande Willys och Ica. 
Coop handlar man bara på i absoluta nödfall. Det ligger nästan bredvid här, men fnyser lite på deras priser... 

Så ja, nyår ska alltså spenderas här. 
Inget särskilt firande för min del. 
Är inte mycket för "högtider" etc längre.
Julafton detta året var visserligen pinnhålet högre än förra och förrförra året, slapp bråk och tråk. Men den var inge vidare alls bara för det. 
Nej fy för, allting gällande julen (och påsken och midsommar och nyår) är bara överskattat så det skriker om det.

Det enda jag någonsin uppskattat med julen är alla ljus, tomtar, mysfilmer, pynt och själva budskapet bakom all jäkla julklapps/pengar hets
Hade gärna haft en klapplös jul, bara massa prestationsångest gällande sånt skit. 
Materialister hela högen! 

Hade föredragit en jul där man istället kunde umgås bara för att man tycker om varandra och vill ha trevligt tillsammans. 
Men aj då! 
Då måste vi visst klippa bort mer än halva mitt släktträd... 

På flykt...

julen En kommentar


Actic Hangaren Ystad.
Och såklart, Wake Up Energy
Får ju plats i minsta lilla fack i väskan så finns verkligen ingen ursäkt att ens "råka" glömma den lilla där hemma! 

Bor vid havet, bara några 5 minuters promenad ifrån. Havet gör mig lugnare, mer behaglig till mods. 
Är ju för tusan nästan uppvuxen i/vid havet, och jag älskar det!

Visst saknar jag sällskapet som åkte till Danmark igår, men helt ensam är jag ju inte, delar ju trots allt lägenheten med en Blixt. Han är dock inte något vidare socialt sällskap, typiskt kaniner liksom. 

12 minuter på cykel/20-25 minuter till fots från gymmet mitt som här i Ystad har öppet 24/7 (alla gym borde fan köra med det konceptet helt ärlig!)
Samma rutt gällande Willys och Ica. 
Coop handlar man bara på i absoluta nödfall. Det ligger nästan bredvid här, men fnyser lite på deras priser... 

Så ja, nyår ska alltså spenderas här. 
Inget särskilt firande för min del. 
Är inte mycket för "högtider" etc längre.
Julafton detta året var visserligen pinnhålet högre än förra och förrförra året, slapp bråk och tråk. Men den var inge vidare alls bara för det. 
Nej fy för, allting gällande julen (och påsken och midsommar och nyår) är bara överskattat så det skriker om det.

Det enda jag någonsin uppskattat med julen är alla ljus, tomtar, mysfilmer, pynt och själva budskapet bakom all jäkla julklapps/pengar hets
Hade gärna haft en klapplös jul, bara massa prestationsångest gällande sånt skit. 
Materialister hela högen! 

Hade föredragit en jul där man istället kunde umgås bara för att man tycker om varandra och vill ha trevligt tillsammans. 
Men aj då! 
Då måste vi visst klippa bort mer än halva mitt släktträd... 


Knasigt egentligen hur något som nästan bara består av pulver och mjöl kan bli så sjukt jäkla gott och kola? 
Kola som i vanliga fall är gjort på grädde och som dessutom ska kokas! 

Detta är bara att röra ihop, kladda lite, frysa lite, sen färdig att förtäras. Hur enkelt som helst. 
Och om ni bara visste, hur otroligt jäkla god den blir. För att "bara vara gjord på pulver", den blev en jäkla smaksensation i flabben och verkligen kola konsistens!!! 

Tanken var ju också att jag baaaara skulle käkat halva satsen, max, men nä, när jag väl lyckas få till något sådär extremt gott måste jag bara käka allt. På en gång. Helt själv. 
Särskilt när det "bara" blir en så här liten sats. Då känns det även mer okej liksom! 


Choklad apelsin protein kola 8 st
2 skopor Chocolate Orange whey (MyProtein)
6 msk bovetemjöl
1/2 dl PB2 Chocolate
2 tsk pulver stevia (eller 2 msk strö)
1/2 tsk vanilj extrakt
15 st Flavdrops Choklad (MyProtein)
4 msk osötad mandelmjölk
30-50g valfri choklad (jag hade mörk med kanderade kakao nibs) 

Rör ihop torra ingredienser ordentligt.
Tillsätt mjölken och rör tills det blivit en väldigt kletig/fudge smet. 
Med hjälp av en fuktig spatel eller kniv pressar du ut smeten på ett stycke bakplåtspapper och kör in i frysen 10 min. 

Ta ut och återigen, med fuktig spatel/kniv delar du din kola i 8 bitar. In i frysen igen. 

Smält chokladen och ta ut din kolasmet ur frysen, bre på chokladen och in i frysen i ytterligare 20-30 min. 

Ta ut och lossa försiktigt från pappret och ät! 



Riktigt porrig den där! 

Apelsin choklad kola (proteinrik)

julen Kommentera


Knasigt egentligen hur något som nästan bara består av pulver och mjöl kan bli så sjukt jäkla gott och kola? 
Kola som i vanliga fall är gjort på grädde och som dessutom ska kokas! 

Detta är bara att röra ihop, kladda lite, frysa lite, sen färdig att förtäras. Hur enkelt som helst. 
Och om ni bara visste, hur otroligt jäkla god den blir. För att "bara vara gjord på pulver", den blev en jäkla smaksensation i flabben och verkligen kola konsistens!!! 

Tanken var ju också att jag baaaara skulle käkat halva satsen, max, men nä, när jag väl lyckas få till något sådär extremt gott måste jag bara käka allt. På en gång. Helt själv. 
Särskilt när det "bara" blir en så här liten sats. Då känns det även mer okej liksom! 


Choklad apelsin protein kola 8 st
2 skopor Chocolate Orange whey (MyProtein)
6 msk bovetemjöl
1/2 dl PB2 Chocolate
2 tsk pulver stevia (eller 2 msk strö)
1/2 tsk vanilj extrakt
15 st Flavdrops Choklad (MyProtein)
4 msk osötad mandelmjölk
30-50g valfri choklad (jag hade mörk med kanderade kakao nibs) 

Rör ihop torra ingredienser ordentligt.
Tillsätt mjölken och rör tills det blivit en väldigt kletig/fudge smet. 
Med hjälp av en fuktig spatel eller kniv pressar du ut smeten på ett stycke bakplåtspapper och kör in i frysen 10 min. 

Ta ut och återigen, med fuktig spatel/kniv delar du din kola i 8 bitar. In i frysen igen. 

Smält chokladen och ta ut din kolasmet ur frysen, bre på chokladen och in i frysen i ytterligare 20-30 min. 

Ta ut och lossa försiktigt från pappret och ät! 



Riktigt porrig den där! 
Utan socker eller massa knasiga stabiliseringsmedel och nummer hit och dit för att få smaken att utan socker bli bra! 

4 ingredienser och du gör den på max en kvart! 

Sen ska den iofs stå och svalna någon timme innan man kan ställa den i kylen men det är ju inget som man måste stå och glo på sålänge man nu inte känner för det... 



Bara släng ner i en kastrull:
• Ca 250-300g frysta hallon

Rör runt och krossa hallonen lite medan dem "smälter". 

Tillsätt ganska direkt efter det: 
• Stevia eller valfri sötning efter smak
• 1/2 - 1 dl torkade gojibär (mixade efter du mätt upp)

Detta ska du nu låta puttra ihop på låg värme så gojibären blir mjuka och allting blandar sig sådär fint. 

Sen drar du kastrullen av plattan och vispar ordentligt i: 
• 2 tsk xanthan gum 

Häll över i en burk och låt svalna innan du förvarar den i kylen! 



Sjukligt god! 

Världens enklaste och snabbaste sylt!

ätbart & recept En kommentar
Utan socker eller massa knasiga stabiliseringsmedel och nummer hit och dit för att få smaken att utan socker bli bra! 

4 ingredienser och du gör den på max en kvart! 

Sen ska den iofs stå och svalna någon timme innan man kan ställa den i kylen men det är ju inget som man måste stå och glo på sålänge man nu inte känner för det... 



Bara släng ner i en kastrull:
• Ca 250-300g frysta hallon

Rör runt och krossa hallonen lite medan dem "smälter". 

Tillsätt ganska direkt efter det: 
• Stevia eller valfri sötning efter smak
• 1/2 - 1 dl torkade gojibär (mixade efter du mätt upp)

Detta ska du nu låta puttra ihop på låg värme så gojibären blir mjuka och allting blandar sig sådär fint. 

Sen drar du kastrullen av plattan och vispar ordentligt i: 
• 2 tsk xanthan gum 

Häll över i en burk och låt svalna innan du förvarar den i kylen! 



Sjukligt god!