Att äta dessa nybakade, chokladen som smälter och den mjuka varma sconesen (staaaavning????).
Det var, och är inte alls någon vidare dum idé, särskilt inte när dem är så goda att man typ glömmer att ens ha på något pålägg...
Eller är det bara jag som tycker att pålägg är obligatoriskt på scones?
Chokladiga eller ej?
 
 
150g havremjöl och bovetemjöl (jag tog 50/50 här, då jag inte ville ha för mycket "havre-scones-konsistens)
0,5 tsk salt
1,5 tsk bikarbonat
1,5 skopa (ca 45g) Tyngre Vaniljdrömmar vassle
30g fettreducerat kokosmjöl
2,5 msk sötströ/sukrin
 
Chocolate chips/hackad choklad, eller blåbär, hallon, russin, torkade tranbär, hackade nötter, variation = oändlig! - hur mycket eller lite ni vill!
Ev. kryddor är också supergott att tillsätta, ex pumpapajs-, äppelpajs krydda, kardemumma, kanel, etc.
 
 
 
Blanda allt torrt i en bunke.
Ha i din kvarg, med en slickepott rör du ihop allting ordentligt.
Det kan ta sin lilla tid-och sitt lilla kladd innan det börjar forma sig till en mer mjuk "smuldegs-liknande" deg.
När du väl fått din deg så har du i chokladbitarna.
Ta i med händerna och jobba ihop "smuldegen" till en rund boll.
 
 
Skulle det verkligen behövas, om din deg är helt omöjligt och jätte kladdig, ha lite mer mjöl, men försök verkligen ha tålamod när du rör ihop kvargen med de torra ingredienserna, det tar lite tid innan det blir rätt konsistens, men oftast handlar det bara om tålamod. 
För mycket mjöl gör nämligen alla bakverk torra/re, och vi vill ju ha hyfsat saftiga scones right?
 
 
Ta degbollen och lägg den på en bakpappersklädd plåt.
Platta ut den lite lätt så du får en ganska stor, rund och fin scone(s?).
Ha gärna på lite mer choklad på toppen, ju mer ju godare!
 
Kör in i ugnen 10 minuter på 190*c.
 
När den är färdigbakad så tar du ju självklart ut den, låter den svalna en lite stund på plåten innan du skär den i åtta bitar.
Eller fyra för den som är väldigt hungrig...
 
 
Som att äta efterrätt till frukost!
Ovan har jag smetat på en "frosting" gjord på lite sukrin melis, Lindahls kvarg, någon skvätt mjölk och litelite vaniljdrömmar vassle, kan det någonsin bli för mycket vaniljdrömmar (eller kvarg? eller choklad?)???

Kommentera

Publiceras ej