Fyllning:
200 köttfärs (stekt och kryddad)
2 pkt (á 130g) kalkon bacon
2 lökar
200g haricot vertes
200g gröna ärtor
200g broccoli

Äggmassa:
6 ägg
200g Lindahls kvarg naturell
1 pkt (160g) fetaost

 

 

 

 

Fyllning, gör såhär:
Stek köttfärs med en rejäl omgång kryddor (Santa Maria American bbq spice - chili & smoky, Bbq & grill mesquite och Garlic & pepper kvarnarna är mina favoriter).
Stek bacon tills den är knaprig och fin, flytta över på en separat tallrik.
Spara fettet som blir kvar i pannan (viktigt) och tillsätt därefter haricot vertes och broccoli och stek i det överblivna bacon fettet.
Hacka lök.

Ägg massa, gör såhär:
Elvispa ihop ägg och kvarg.
Tillsätt 2/3 av fetaosten.
Tillsätt ev lite peppar och valfri krydda.

Slutligen, gör såhär:
Lägg köttfärs i botten i en ugnsform.
Fördela bacon och grönisar ovanpå.
Häll över ägg massan och pressa lätt med en gaffel så allting liksom pressas ihop/så äggmassan sprider ut sig ordentligt och täcker allt.
Slutligen lägg på resten av din fetaost.

Släng in i ugnen cirka 20-30 minuter, på 200*c varmluft.
När den är lite gyllene och hyfsat fast i konsistensen, får lov att vara liiite dallrig i mitten, tar du ut den och låter den svalna/stelna i cirka 5-10 minuter före servering.

När (OM) det blir något över efter förtäring, går det utmärkt att ha som matlådor för veckan som kommer!


Himla god med ketchup och ranch-majonnäs till, tips tips!


En grön sallad bredvid hade ju kanske passat också men nu visade det sig att denna här var så god att fröken tog sig två portioner (aka halva formen) till frukost, så någon bukfylla-sallad fanns där inte plats till.

Hoppas ni testar för den är värd det, varje tugga var en njutning alltså!

Kommentera

Publiceras ej