Jag vet att det inte är advent än, och jag skulle hålla mig till ett recept varje advent. Men julen innebär ju massa bak och experiment i lill-köket mitt. Och det innebär lika många (om inte fler) misslyckande som lyckande.
Om ni bara visste hur mycket som åkt i soporna denna månad.
Julen gör en verkligen fattig!

För att övertyga er om att verkligen göra dem här, så kan jag säga som så, jag hade mina väldigt skeptisk-till-mina-nyttiga-påhitt-mamma-och pappa över på kaffe och fika, det serverades bland annat de klassiska (nyttiga) chokladbollarna, vitchoklad-och blåbärs vanilj kladdkaka (vilket jävla namn, nu igen...) och då dessa, på svenska:
Polkagris protein tryfflar.

Och när dem åkte hade hela satsen; 16 stycken tryfflar slunkit ner i magarna på oss.
Mamma satt och "mmm:ade" sig igen varje tugga och pappa satt glatt och glufsade i sig med oavbrutna nickningar (hans enda sätt att visa uppskattning på).

Så kort och gott, full pott, så bara gör dem!

Och ät dem. Det viktigaste såklart. Att äta då hehe.

 


För ca 16st "normal" stora tryfflar:

1 skopa OneWhey Vanilla White Chocolate
2 msk riven kokos
1/4 tsk salt
1/4 tsk kanel
2 tsk sukrin gold

2 st polkagris stångar, finkrossade

65g sockerfri sirap (zero topping coconut, köpt på bodylab.se)
6 pepparmint stevia droppar


Rör ihop torrt.
Tillsätt sirap, pepparmintsdroppar och lite mindre än hälften av dina krossade polkagrisar.
Rör och rör och rör tills det börjat bli en smulig deg.
Nu tar du i med nävarna och knådar ihop den precis som du skulle göra med en vanlig kakdeg.

Ställ in i kylen någon halvtimme, jag tycker det blir lättare att forma bollar då iaf.

Strö ut resterande av ditt polkaströssel i en burk med låga kanter.
Ta ut degen ur kylen och dela i så många bitar du vill, rulla bollar med lätt fuktiga händer och rulla sedan i polkaströssel.

Kyl igen eller ät med en gång.
Jag tycker dem godast efter några timmar i kylen.

Förvaras också super i frysen, håller i minst en månad då.
Jag har gjort nästan exakt likadana tryfflar förut så ja, jag är säker.

Så en ursäkt för att göra fyrdubbel sats och ha till jul-gottebordet? ;)

 

Kommentera

Publiceras ej