Bara tre ingredienser och görs på nolltid. 


Ganska så bra kanske om man nu vill bidra med något till julgottebordet men inte riktigt hunnit med att baka något, inte heller vill man springa och köpa en färdig chokladask, det gör ju redan alla andra? 


Enkla och förvånansvärt sjukt goda! 
Sånna tryfflar som liksom smälter rätt så jäkla bra i munnen, med en hint av pepparkaka och choklad! 



Till ca 20 st små: 

• 10 stora färska dadlar
• 1 skopa vassle protein (valfri smak, men jag hade Salted Caramel) 
• 0,75 tsk pepparkakskrydda 
• Lite salt och kanel

• Kakao till dekoration
** vill du ha dem extra chokladiga använd choklad vassle och tillsätt 1-2 matskedar extra kakao i smeten. 



Börja med att kärna ur dadlarna. 
Släng ner dem i en matberedare/mixer och kör tills dem blivit en slät smet, eller i mitt fall: en slät klump, haha. 

Blanda allt torrt i en egen liten bunke.
Tillsätt dadel-kräm-kletet i det torra och börja med att röra ihop allt med en kniv eller liknande. 
Efter ett litet tag tar du i med händerna och jobbar ihop allt till en fin klump. 

Ta små bitar åt gången och rulla bollar som du sedan rullar i kakao och sätt på kylning tills det är dags att äta! 



Godast när dem precis kommit ur kylskåpet, går utmärkt att frysas, och är riktigt goda!!

Kommentera

Publiceras ej