2 msk fettreducerat kokosmjöl
2 msk mosad banan
En nypa salt
1 tsk pulver stevia (eller 1 msk sötning som mäter som socker, ex sukrin eller kokossocker)
1/4 tsk bikarbonat
3 msk osötad mandel/valfri mjölk
10g hackad sockerfri choklad 


Sätt ugnen på 175*c.
Rör ihop torra ingredienser i en liten bunke.
Tillsätt banan och rör ihop så det blir en kakdeg. 
Tillsätt mjölken matsked för matsked och rör lite emellanåt så allting blir ordentligt blandat. 
Ta upp en knapp-teskeds-stora klumpar och rulla, försiktigt, små bollar, jag fick 14 stycken. 
Lägg ut dem på en bakpappersklädd plåt och tryck i dina choklad bitar i varje kaka. 
In i ugnen i 10-15 minuter, ej varmluft! 




Dessa blir tyvärr inte sådär sjukt knapriga som många (eller är det bara jag?) tycker kakor ska vara. 
Mer som hallongrottor/rosenmunnar, fast med choklad dårå. 
Och hemskt goda! 


Hela satsen ligger på 
146 kalorier 
7,3g fett 
22,3g kolhydrater (bra sådana!) 
5,3g protein 


Så gör trippel sats och ät allihopa helt själv vettja!

Kommentera

Publiceras ej