Skrev ut receptet i kommentarerna på instagram, väldigt hattigt och slarvigt då första gången jag gjorde dem var allting bara 'släng ihop vad som finns hemma och behöver användas'. 
Men sen blev dem ju så goda att efter sådär 5 matlådor var dem ju helt plötsligt slut, och jag var bara tvungen att göra dem igen! 
 
Vi snackar så klart lakto-ovo vegetariska ham-lösa burgare
Fast föredrar namnet på engelska, låter bara rent knasigt på svenska ju. 
Med Quinoa tricolore (trefärgad quinoa) får du burgare som ser riktigt charmiga ut, men självklart går det att använda vilken Quinoa du vill! 
 
Vad du behöver är:
500g färdigkokt Quinoa tricolore 
200g kvarg Lindahls laktosfri
50g äggvita
Ca 1 msk fiber husk (känn efter själv, massan ska inte vara allt för lös) 
Valfria kryddor men salt & peppar är ett måste alla gånger
 
What to do:
• Sätt ugnen på 170*C och se till att allt extra vatten från kokningen av Quinoan är så gott som borta! 
• Häll quinoa och kryddor i en bunke och rör om, tillsätt kvarg, äggvita och fiber husk, blanda riktigt ordentligt! 
• Smaka av och se om det behöver mer krydda.
(Jag använde mig av en bbq/chipotle mix, galet god, och andra gången en italiensk kryddmix + parmesan/vitlök från iherb.)
Låt smeten ev stå en liten stund så att fiber husken får göra sitt jobb. 
Känn efter om mer fiber husk behövs, smeten ska vara kletig men absolut inte lös eller rinnande (det är därför det är så viktigt att du är noga med att kokvattnet som ibland kan bli över från quinoan är bortsilat).
• Mha en matsked tar du upp en klump, lite större än en golfboll och formar i händerna till den är helt rund, lägg på bakplåtspappersklädd plåt. 
Gör likadant tills smeten är slut, tryck sedan tills, kan behöva fukta händerna lite lätt, dem är platta men ändå "tjocka", liksom lite tjockare hamburgare. 
Du behöver inte oroa dig över att de ska svälla in i varandra under bakning, för det gör dem inte! 
• Släng in i ugnen i ca 15-25 minuter. 
• Ta ut och servera direkt eller låt svalna och lägg dem i frys/kyl. 
 
För min del hamnade halva satsen i matlådor, några på tallriken och resten i kylen, i en lufttät burk. 
Dem var lika goda efter en hel vecka i kylen, alltså bra hållbar mat! 
 
Serverade mina första med ugnsrostade gröna bönor,- och "kalkon skivor". 
 
Men erbjudandet då? 
Just take a look at this;
Ni som följer/eller kikar in på min instagram vet nog något sånärt vad detta himmelriket är för något. 
Helt enkelt energidricka i brustablett form, med sjukt god smak och sjukt lätta att bära med sig exakt överallt! 
 
Tillskillnad från alla andra energidrycker, Celsius, Nocco, Burn, Redbull mm. så slipper du det j*vla kånkandet på burkar och flaskor som du sen ändå bara ska slänga. Hur många burkar ser man inte rulla runder ute i naturen? 😠
INTE MILJÖVÄNLIGT NÅGONSTANS!!
 
Därför tycker jag att ni allihop iaf ska ge dessa godingarna en chans (eller femtio)
För seriöst! 
Hur ofta får man tag i 40 energidrycker för 99kr?? Som dessutom verkligen smakar som dem ska? Och är precis som alla andra energiburkar, vitamin och koffein berikade!!! 
Det är så värt det! 
 
Kolla in deras instagram: @swenutrition
Eller deras hemsida: swenutrition.com

Kommentera

Publiceras ej