Nä alltså seriöst! 
 
Jag är och har alltid varit ett riktigt glass monster, och en otroligt kräsen en. 
Glassen måste vara perfekt, dvs konsistens, smak, fyllning, sås, allt! 
Är den minsta lilla för rinnig eller smakar minsta lilla konstgjort/för lite så dissar jag den. 
Då är jag hellre utan! 
 
Ta tex Lohilo, jag testade deras två nyheter för inte så längesedan, Salted caramel och Peanut butter crunch, jag hade så höga förväntningar. 
Men säger bara som så att jag kommer förmodligen aldrig köpa dem smakerna igen!
Och ska vi snacka alla märken som är så kallade "nyttiga" eller "proteinrika". 
Liksom läs bara ingredienslistan? 
 

EXEMPEL ^ (jag, aka min mage och smaklökar, diggar det i alla fall inte!) 


Det är ju tillräckligt för att ge vem som helst kalla kårar? 
Påminner lite mer om en kemikalie bomb/vanlig ben & jerry (bara sockerfri)
 
Och banan glass är jag inte särskilt glad i heller, annars är ju den perfekt liksom. Två ingredienser om ens det? 
Jag hatar banan smak i allt, förutom då frukten själv, den går liksom att äta! 
 

Nu ska ni dock inte tro att jag rådissar alla glassar i hela världens frysdiskar, I really don't! 
 
Där finns tex dansk mjukglass aka soft ice, där du kan få 50/50 jordgubb och vanilj, rullad i "kakao pulver" (tänk oboy pulver). Och den är långt ifrån nyttig! 
Men grejen är den att den du får där i Danmark, i alla fall den på Bornholm som är min favorit, den är gjord på plats med riktiga ingredienser!
Inte en massa kemiskt, dextros och skit. 
Utan grädde, mjölk, ägg och socker! 
Simple as that! 
 
Det är liksom ingredienser du kan hitta i hemmet, ändå mer naturligt än kemiskt framställt skit för att den nyttiga glassen ska smaka så bra som möjligt (läs: hmm?)
 
 

Ta inte mig som någon jäkla "clean eater" nu va. 
Men jag råkar liksom föredra en kost där jag får i mig saker som inte ställer till det alldeles på tok för mycket i kroppen! 
 
Min ätstörning och all skit jag ätit i mitt liv, har redan ställt till det så det räcker och blir över för all framtid! 
Laktos blev jag som liten bebis. 
Gluten kom för cirka två år sedan. 
Och ibs/magkatarr? 
Det har jag fått trilskas med i minst fem år nu...
 





Så efter många försök, många om och men och ännu fler "slänga i soporna-projekt" så insåg jag slutligen att en riktigt god hemmagjord glass behöver inte innehålla tio olika ingredienser, den behöver ingen glassmaskin och den kan framförallt vara lätt att göra och smaka gott! 
 
Det trodde jag seriöst inte på förrän jag väl gjorde det själv! 
 



ENKEL PROTEIN GLASS:
 
1 dl valfritt Casein (jag använde Body Science Double Rich Chocolate)
1 dl vatten eller mjölk 
 
Extra add ins:
• Hackad fryst frukt eller bär för mer fruktig glass/sorbet.
• Ett helt ägg för extra krämig konsistens.
 
Casein och vätska åker ner i en djup bunke, överst lägger du kvargen. 
Fram med en elvisp, och moffsa först ihop allt lite slarvigt, mest så du slipper att Caseinet flyger i hela köket när du väll sätter igång elvispen! 
Vispa allt till en jämn och fluffig mousse-liknande smet. 
Ställ in bunken i frysen ca 2-2,5 timmar och rör om då och då ca var 30:e min. 
Det är alltid kanterna som fryser till först. 
 
Sen är det bara att käka! 
 

Vanilj protein glass med salt karamell sås.
Choklad-och vanilj protein glass med hackade choklad bitar och min protein cookie dough.
Choklad glass med min låg-kalori/sockerfria 'nutella' swirls.
Kanelbulle protein glass med kladdiga kanelbulle bitar.
Choklad glass med sockerfri karamellbrownie bitar, med sockerfritt regnbågsströssel.
Låg-kalori protein jordnötssmörs glass med salt jordnöts-karamell sås och söta, knapriga jordnötskaksbitar... 
 
Ja ni ser ju själv? 
Man kan göra den precis hur man vill! 
 
Go go go! 

Kommentera

Publiceras ej