Att ha kanel, sötströ på-och/eller blanda ris med proteinpudding (så kallad protein-’risgrynsgröt’) är ingen precis större nyhet. 
 
Den har gått varm här hemma i minst 5 år nu. 
Obligatoriskt att äta det varje advent, ända fram till jul! 
 
(null)
 
Men inte är det jul ännu, så vi kan ju ta och chilla lite med det där. Tomtegröt och grejer någon vecka till i alla fall. 
 
OBS, att jag har hällt i mig 6 st Nocco Skumtomte & 1/2 liter julmust redan räknas inte!!! 
Man måste ju provsmaka så att man kan försäkra sig om att allting smakar lika bra som det gjorde förra året, hallå liksom..? 
 
 
Sååååå. Sötpotatis som dessert var jag inne på då va..  
Det är, oavsett vi vill det eller ej, fortfarande höst(!) och protein pumpapaj, protein pumpapajs kaffe latte, pumpa kaka, pumpa proteinglass, mousse, pumpa hit och dit, har börjat bli lite uttjatat nu... 
 
Men sötpotatis!! 
Det är ingen pumpa! 
 
Vanligtvis gillar jag inte sötpotatis men på detta sättet, slinker det alltid ner! 
 
(null)
 
 
Allt du behöver är: 
1 sötpotatis valfri storlek
Microvågsugn 
 
Valfri topping! 
 
 
- Pricka hål på sötpotatisen med ex. en gaffel. 
- Micra den mjuk/bakad.
- Ta ut och dela den 1/3 igenom. 
Skinnet och lite av "köttet"(?) ska fortfarande hålla ihop. Om man nu bryr sig om det...
- Ha på valfri topping och ät! 
 
 
Mina favvo toppings: 
Kanel alltid
Sötning av något slag; stevia, sukrin gold (pulver eller sötströ), eller sockerfri sirap (Walden Farms eller Zero Topping) 
Kakaopulver
Nötsmör eller nötter (jordnötssmör cashewsmör mandelsmör, pistage-nötssmör, favoriter!)
Granola
Kvarg kvarg kvarg (eller vanlig smaksatt yoghurt)
 
Ibland åker det på en kula med Lohilo glass. 
Cinnamon Bun eller Salted Caramel glassen är wowowowowow på en bakad sötpotatis! 
 
Kort & gott, GÅ WILD & CRAZY MED TOPPINGEN PRECIS SOM MAN GÖR PÅ ALLT ANNAT! 

Kommentera

Publiceras ej