Januari
Började dygna på de mest korkade tider, dvs helgerna och vardagarna. Vikten började sakta men säkert gå ner igen och jag började äta sämre än vad jag gjorde innan (ni som läst min blogg ett längre tag vet att mina "matproblem" har varat längre än bara "några år"). Vilket resulterade i att det blev ett jävla liv hemma, värre än vanligt då alltså.
Men försökte leva så normalt som möjligt ändå, var ute med kompisar, drack, festade och lite sådär.


.
Februari
Det var fortfarande snö, jag var glad. Mina ångest attacker började komma tillbaka vilket gjorde att jag åt ännu sämre(kan man ens äta mindre än vad jag gjorde på den tiden?).
Började dra mig undan mer och mer från folk och "omvärlden".

.
Mars
Började dricka en massor av te. Fyllde 17 år. Började shoppa lite för mycket och smått onödiga saker också. Åt(vegetarisk) Sushi för första gången och älskade det!
Började må lite bättre, och åt liiite bättre. Men var fortfarande väldigt "ensamvarg" aktig av mig. Blev också dunder förkyld då både minusgrader och snö sätter sina spår.

.
April
Mina tankar började gå helt överstyr och jag såg ut som ett benrangel, "mådde bra i huvudet" om man kan säga så. Var glad osv när jag var ute med kompisar på dagarna. Men om kvällarna/nätterna låste jag oftast in mig på mitt rum med datan, många koppar te och musiken som enda sällskap och mådde inte helt hundra.
Fortsatte shoppa som en idiot, kanske för att det gav mig en kick (det också...) att vandra runt med nya saker i en snygg påse och veta att det är mitt nu.

.
Maj
En fin vän gick bort... Jag åt i princip ingenting längre och låg på BMI 11.7 (normal BMI ligger runt en 18-19?). Det var ett under att jag fortfarande var vid liv, och orkade vara ute och gå och prata varje dag.
Hade en mysig utflykt med klassen i Lund, där jag började prata lite mer med fina Camilla. Några dagar efter det blev jag inlagd...

.
Juni
Behandlingsavdelningen jag var inlagd på stängde över sommaren, nästan alla blev utskrivna, förutom jag.
Jag blev flyttad till en akutavdelning, som jag hatade mer än behandlingsavdelning (är det ens möjligt?). Vädret blev kvavt och klibbigt. Jag jävlades och bråkade både med mig själv, personalen och mamma. Smyg rökte där man inte fick röka, skrek, kallade dem alla möjliga "fina" ord, fick ångestattacker titt som tätt, sprang runt i korridorerna och smygtränade allt vad jag kunde.
Fick några få permissioner som gick förvånansvärt bra!
Började också pärla med glaspärlor som en idiot, läsa och pyssla en massor, för att få tiden att gå antar jag.


.
Juli
Vikten började gå neråt igen, så dem satte in 2 näringsdrycker utöver all mat på mitt schema. Hade perm och träffade några fina människor igen!
Fikade (en smoothie, om det räknas?) för första gången i hela mitt liv på Espresso house med mamma, shoppade lite nya sommar kläder och skor och blev med HTC Wildfire.
Mamma skrev ut mig (för tidigt), dels för att jag bara blev sämre inne på akuten och dels för att hon ville ha med mig till Bornholm/Danmark i tre veckor.
Vi åkte till Bornholm, jag började leva lite igen. Fick träffa alla underbara människor igen som jag inte hade sett på ett helt år. Drack, solade, shoppade, levde lite och skrattade lite de första två veckorna.
Med både matschema och näringsdrycker som fiender..


.
Augusti
(Här är för övrigt den månad då jag egentligen skulle dött om jag inte blivit inlagd/fått hjälp)
Vädret gjorde en tvärvändning, det bara regnade hela tiden, och folket åkte så småning om hem allihop. Så sista veckan var svin tråkig i Danmark!
Kom hem till Sverige, vikten hade stått still i mer än en månad, åkte på ÄS möten en gång i veckan. Vikten bråkade, och det gjorde jag också.
Jag mådde väldigt dåligt, hatade mig själv och allt som kom i min väg. Överdoserade Theralen för att jag ville sova igenom mitt liv typ.
Denna månad var ett rent helvete!

.
September
Gick ner i vikt, mådde dåligt och ville verkligen dö.
Började shoppa för att dämpa min "depression" eller vad man nu kan kalla det, dödsångest var det i alla fall!
Fyllde mitt förråd på rummet med doftljus och väntade in hösten.
.
Oktober
Fick några få dagar denna månad då jag mådde hyfsat bra. Smakade för första gången på överlänge glass igen, en Ben & Jerry till och med (istället för 2 ND). Fortsatte min "shopping-terapi". Det blev Halloween, vi köpte pumpa och gjorde Jack Ò Lantern och pumpa paj, som jag vågade smaka!!
Mamma och jag åkte ut och åt och shoppade en del. Började sakta må lite bättre och sluta med överdoseringen av Theralen. Slängde min HTC Wildfire åt pipan och blev med iPhone istället. Ångrar inte en sekund!
Vikten gick upp lite, men allting var fortfarande inte helt Ok!


.
November
Och här började det hända grejer, började praktiken, älskade stället och stormtrivdes. Fick noja på koppar, så både köpte och fick en hel del fina att dricka ur!
Åkte ut nästan varje helg och hittade på saker, upptäckte att jag fortfarande var den där galna personen som jag var innan, vilket gjorde mig ännu mer pepp på att få leva.
Det blev första advent och jag började få den där plirande julkänslan som jag får varje år!
Men blev samtidigt orolig, för all mat och grejer som kommer med julen.

.
December
Började träna inför lucian jag skulle gå tillsammans med några andra tjejer. Och gick också tre lucia tåg. Började baka, koka och laga en massa juliga saker.
Började våga äta och njuta av matens smaker igen.
Tex åt jag bara ett sorts bröd förut, bara ett sorts pålägg osv.
Bytade ut och började exprimentera hej vilt med pålägg och grejer, slutade mäta upp min mat nästan helt och kände lite frihet.
Stack ut och gick med hundarna och njöt av att orka röra på mig. Drack min första Chai latte och vågade smaka (nästan) allt gott som kokades/bakades här hemma.
Fick en liten svacka, men sedan den har det mesta bara flytit på och måendet blivit bättre!
Klippte mig, klädde gran också blev det julafton. Hela familjen kom vilket jag fasat för, med det visade sig bli riktigt bra och underbart!
På julaftons kvällen/natten stack jag ut och drack med grabbarna och träffade en gammal vän igen.
Ja, med andra ord, så har December varit den månad då jag mått som bäst hela detta året!
Och jag kan helt ärligt säga att jag är bokstavligt talat livrädd för vilka utmaningar 2012 kommer medföra. Men jag hoppas att jag kommer ha styrkan nog att klara av dem, och ta ytterligare några steg mot friheten och bli frisk!
(Så frisk man kan bli när man har varit sjuk i x antal år.)
Hoppas ni alla som läser det här och alla andra också för den delen, får ett riktigt jävla bra 2012. Nya krafter att kämpa med och att leva sitt liv fullt ut med!
Gott nytt år och god fortsättning eller vad det nu är man säger! :)