vi kan ju börja med att på jobbet igår åt jag min första vita persika någonsin. utan att tänka på konsekvenserna som den lilla (sten) frukten skulle medföra, efter några minuter rann mina ögon och min hals svullnade och stack.
och den var egentligen inte ens värd det, för persikor över lag tycker jag inte smakar så "wow" artat, inte denna heller.
vilket fall som så väl hemma mötte jag upp J och lilla Molly och vi hade lite kvalitetstid innan jag fick ett ryck och ville baka äppelkaka. det är höst och här hemma har vi runt 5 kg äpple liggandes, så varför inte tänkte jag?
problemet är ju bara att mia olsen kan inte baka eller laga mat utan att typ bränna upp i alla fall halva köket.
fast denna gången gick det galant! och enligt försökskaninen J så var det helt klart ett VG+ på hela kakan. så glad jag blev. jag kan om jag vill typ. själv smakade jag inte, då det tog emot lite. men gick istället ner med en bit till min bror och hans familj och en rejäl bit till grannen som alltid är så snälla och låter oss invadera deras place.
och eftersom mamma äntligen köpt en riktigt mixer så fick jag den stora äran imorse att göra första försöket. innan har jag alltid fått köra med att mosa bär/frukt med en gaffel och sen blanda runt med yoghurt och mjölk för att få en smoothie, men nu ni! nu har jag också en av dessa gudsförgätna köksapparater!
så en hundprommis och frukost (bestående av: risifrutti och en hallon/vanilj/banan/mandel smoothie. som att ni inte kan se det hehe) senare sitter jag nu, mätt och belåten och väntar på J som ska behaga vakna.
för en gångsskull är jag morgonpigg, utan att behövt hälla i mig 1 liter kaffe.