En gång till kör vi på denna, himla goda, enkla och billigare variant på ProPud eller protein puddingarna från Barbells. 
För kasein eller ej, det blir inte som en vanlig kasein pudding(!!), här snackar vi verkligen copy cat på pricken av puddingarna ovan.

Smaksättning och adderad sötning, krydda etc går att variera i oändligheten.

Och att tillsätta 2-3 dl fryst frukt, bär eller isbitar kommer göra den lite mer glassig. Vilket man inte tackar nej till!
I alla fall inte damen här borta, då hon aldrig vill ha eller är sugen på glass, inte förrän hösten och vintern kickar in, knepigt det där, jag vet...
Men sådan är jag!

 
Körde på nötkräm denna gången då jag fick en nästan orörd burk alldeles gratis, sprang till gymmet så fort receptionen öppnat för att få labbarna i den. Fick höra att den "inte var så god", och självklart måste jag bevisa för mig själv och alla andra att det är den visst det!
 
Safe to say, I did it ;)
Och snart kommer det ännu mer Nötkräms kräääääm foodporn, trust me!
 
 
 
Till en portion:

1 - 1,5 skopa Tyngre Nötkräm kasein **
2,5 dl valfri mjölk
1/4 tsk xanthan gum


Börja med att röra ihop kasein och mjölk lite lätt om du ska använder elvisp.
Vispa & tillsätt sedan xanthan gum.
Vispa igen, ganska länge här, så att xanthan gummit löser sig ordentligt.

Annars är det bara att köra ner allt i en bra mixer eller matberedare och köra någon minut, pausa, köra igen tills du fått en slät "smet".

Släng in i kylen någon timme (viktigt!) sedan har du en på exakten kopia av Propud eller Barbells pudding för den delen.

 
** Självklart kan du använda vilket kasein/vassle du vill och känner för.
 
Den enda skillnaden är mängden vätska och xanthan gum kan behöva sjusteras, men pröva dig fram.
Om den efter sin lilla kyl-tid fortfarande är för lös, kör den bara i mixern/vispa igen och ha lite mer xanthan gum!

Kommentera

Publiceras ej