En gång till kör vi på denna, himla goda, enkla och billigare variant på ProPud eller protein puddingarna från Barbells.
För kasein eller ej, det blir inte som en vanlig kasein pudding(!!), här snackar vi verkligen copy cat på pricken av puddingarna ovan.
Smaksättning och adderad sötning, krydda etc går att variera i oändligheten.
Och att tillsätta 2-3 dl fryst frukt, bär eller isbitar kommer göra den lite mer glassig. Vilket man inte tackar nej till!
I alla fall inte damen här borta, då hon aldrig vill ha eller är sugen på glass, inte förrän hösten och vintern kickar in, knepigt det där, jag vet...
Men sådan är jag!



1 - 1,5 skopa Tyngre Nötkräm kasein **
2,5 dl valfri mjölk
1/4 tsk xanthan gum
Börja med att röra ihop kasein och mjölk lite lätt om du ska använder elvisp.
Vispa & tillsätt sedan xanthan gum.
Vispa igen, ganska länge här, så att xanthan gummit löser sig ordentligt.
Annars är det bara att köra ner allt i en bra mixer eller matberedare och köra någon minut, pausa, köra igen tills du fått en slät "smet".
Släng in i kylen någon timme (viktigt!) sedan har du en på exakten kopia av Propud eller Barbells pudding för den delen.



Kommentera