Ännu en grej som cirkulerat runt, runt och runt i min skalle i rätt lång tid. 
För en herrans massa månader sedan gjorde jag bakade low carb protein kanelbullar aka gifflar

Tänkte faktiskt börja inlägget med att slänga upp receptet på dem, som en trevlig liten introduktion. 

Och enligt Instagram, skapades dessa för exakt 36 veckor sedan! 


MUSKEL GIFFLAR // KANELBULLAR

Deg;
0,5dl kokosmjöl
ca 1 skopa vanilj protein 
0,5 tsk xanthan gum
1/4 tsk bakpulver
2 tsk stevia
1 helt ägg
2-3 msk mjölk/vatten 

Fyllning; 
1 msk Walden Farms Pancake syrup
1 -2 msk kanel
1 msk sukrin gold 


Sätt ugnen på 176*C

Rör ihop de torra deg ingredienserna, tillsätt vätska lite i taget och rör under tiden tills du uppnåt en deg du kan forma till en boll med händerna. 
Jag hade min deg på en silikon matta, annars kan du behöva strö ytterligare lite kokosmjöl på "bakbordet" när du ska kavla ut den.
Kavla ut degen.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen. 
Bred ut på din utkavlade deg.
Rulla ihop till en lång rulle.

Släng in i ugn i 17, max 20 minuter, viktigt att inte ha inne rullen för länge för då blir dem torra och riktigt vidriga (egen erfarenhet jeppjepp!)
Ta ut och låt svalna lite.
Skär sedan i 8 bitar.

1 Giffel av 8: 39 kcal 1gF 1,6gK 4.9gP 

Men det var som sagt bara början...


Det som verkligen gjort mig pepp på att testa kanelbullar igen, är för det första för att gifflarna blev hur bra som helst! 
För det andra, sedan Tyngre släppte sitt kanelbulle kasein har det inte cirkulerat annat än kanelbulle-gotte på hela instagram. Brownies med frosting, rutor, bullar, små som stora, fluff och pannkakor och gud vet vad! 

Det har även triggat igång min kärlek för kanelbullar. Dock inte kaseinet, fast jag är redigt sugen på att lägga en beställning jag med, utan på just den där sjukt krämiga, kladdiga, sockriga mitten som sitter på en bra kanelbulle. Dvs mammas hemmagjorda, fuck Pressbyrån och färdigköpt skit, hemmagjort ska det vara annars kan jag lika bra skita i det! 

För man äter ju bara mitten på kanelbullar, det borde ju alla veta. Kanterna åker ner till hundarna eller i soporna, dem är, oavsett hur nybakat, torra! 


Så hur skulle det nu vara om man hade en kanelbulle där hela bullen var som den där kletiga, goda mitten? 
Det hade ju varit alldeles för bra! 

Men för tillfället så sviker mitt baksug lite, i alla fall när det kommer till ugn och stekpannor. Skyller det på mealpreppen... 
Suckar högt bara jag så mycket som ser en ugn eller spis nu för tiden haha! 


No Bake Protein Cinnamonrolls fick det bli imorse. Helt galet enkla och snabba att göra! 
Så länge man får rätt på degen vill säga, hade en "korv" som sprack för den var för torr och en som sprack pga för mycket fyllning, hej livet! 

Men till slut fick jag rätt på dem, tålamod, vätska, och "inte för mycket fyllning Mia fast det är det bästa som finns", var vad som krävdes för att det skulle bli 15 stycken knäckforms-stora kanelbullar! 

Sega saftiga och precis som mitten på en stor riktig kanelbulle, perfa alltså! 


Vill knappt ens kalla detta ett recept men det är väll vad det är så here we go! 

BABY PROTEIN CINNAMONROLLS! 
15 stycken/3 rullar

2 skopor Vanilj protein 
Ca 35g Vita fiber
1-1,5 msk Osötad mandelmjölk

Micra sirapen i ca 30 sekunder så den börjar bubbla. 
Rör ihop sirap och protein. 
Tillsätt mjölk efterhand som det behövs, olika protein reagerar återigen olika på vätska, du ska ha en deg som inte är för kladdig! 

Ta sedan din deg och dela i tre ungefär lika stora bitar, "kavla" försiktigt ut vardera på en silikon matta eller liknande, mest så den inte fastnar i bordet. 

Bred på fyllningen som består av: 
Kanel, sukrin gold och ev lite kalorifri sirap för att få en väldigt torr gegga!


Rulla ihop till en rulle, försiktigt, den kommer vilja spricka om du gör det för snabbt, om din deg är för torr eller om du har proppat rullen med för mycket fyllning. 
Men det går lätt att fixa ihop med hjälp av lite mer vätska på fingrarna som du sen bara lappar ihop din rulle med! 

Ta en vass kniv och skär sedan varje rulle i hur många bitar du vill ha, jag fick 5 från varje, bebis bullar som sagt! 


Men så goda! 

Kommentera

Publiceras ej