Peanut Butter Cups, goda, men helt sjukt torra ju? 
Kom ihåg när jag smakade min första Reeses Peanut Butter Cup, choklad och en fyllning som var mer av ett salt jordnötspulver pressat emellan. 
Och onyttiga. 
Såklart. 

Don't blame me for counting my macros! 
Alla fungerar, trivs och lever olika. Jag trivs med att räkna mina kalorier, kolhydrater, fett och proteiner. 
Men det gör inte mig och min kost felfri för det. Som jag skrivit i ett inlägg längre ner så älskar jag också viss sorts godis, salta nötter, sockriga/sötningsmedels proppade proteinbars, med mera. 
Och jag har också dagar, till och med veckor ibland, då jag bara äter som en jäkla gris, bokstavligt talat. Jag är en allt eller inget människa, vilket jag har sagt och säger minst hundra gånger i veckan! 
Och då äter jag antingen bra hela tiden eller dåligt, hela tiden. Periodare, med andra ord. En extrem periodare är vad jag är! 


Lite nyttigt, lite onyttigt, lite sötningsmedelsskit. Lite av allt helt enkelt.
Man mår bäst så! 


Men åter till Peanut Butter Cups okej? 

Originalet är enligt mig inte särskilt goda eller wow:iga. Men så fick jag en liten snille blixt och ville göra egna igen, har testat förut, men aldrig blivit helt 100% nöjd, därav inga bilder eller recept på dessa.  

Men jag ville som sagt inte ha den där torra jordnötsfyllningen som Reeses har  i sina. Hur gott är det egentligen? 
Torrt...

Hatar torr mat, godis, bakverk osv!!!
Saftigt och mjukt och gott ska det ju vara! 


Som dessa blev! 
Riktig jäkla mjuk, saftig fudge som inte är gjord på "bara vatten, salt och jordnötsmjöl", nej, här är en nyckel ingrediens i dessa som gjorde dem helt underbara! 


Nämligen fullfet keso
Ja, använd, snälla ni, fullfet keso i dessa annars blir dem torra ändå! 



Dem är, som vanligt när jag gör någonting, super enkla att göra och tar max 15 minuter att svänga ihop. 
Räknar man in smälta choklad - och diska - tiden, så är vi uppe i 30 minuter men äsch! 
Det hör till va? 


För ca 14-15 st rätt stora bollar behöver du:
250g fullfet keso 
Några droppar vanilj extrakt/pulver
Några droppar smör extrakt (går att utesluta men ger en riktig boost för den där äkta fudge - upplevelsen haha) 
60g fettreducerat jordnötsmjöl 
2 tsk pulverstevia (valfri sötning efter smak) 
Ev. någon tsk Psyllium/Fiber Husk
1 krm salt

100g sockerfri choklad 

Börja med:
Släng ner all keso i en mixer och kör tills det blivit en riktigt fin 'silkes smet'. 
Ha i extrakt och mixa lite till. 

Häll över i en bunke, om du inte har en mixer där du bara kan plocka ut knivarna och använda som burk.
Rör i stevia, jordnötsmjöl, rör ordentligt tills det är klumpfritt och tjockare massa. 
Känn efter med händerna, är den alldeles för kletig för att kunna rulla bollar med, tillsätt lite Fiber Husk/malda psyllium, rör igen tills du fått en smet du kan rulla bollar av. 

För min del använde jag varken Husk eller Psyllium. Just därför att jag ville ha den riktigt kletig/fudge:ig. 
Men ni gör som ni vill! 


Rulla bollar, ställ i kylen och smält choklad. 
Ta ut och rulla varje boll i chokladen tills helt täckt. 
In i kylen tills chokladen stelnat. 
Sen bara ät och njut sönder för tusan vad goda dem var! 

Ja, var, för alla mina är slut nu. 
Jag åt några, mamma en, två kompisar fick dela på fem. 
Vem åt flest? ;) 


ME! 

2 kommentarer

Jessica

12 Jun 2015 12:21

Räknar du ut kcal, protein, kolhydrater och fett för varje måltid 😳 ta ej illa upp, har vägt all min mat (eee tunna gurkbitar ochså,stört, gör ej det längre) och räknat kcal sen jag va tonåring men aldrig brytt mig om det andra för upptäckte att tex kolhydrater eller inte, allt handlar om kcal när man vill ner i vikt (för mig alltså !!!)! Men du har ju ifs andra mål (hoppas jag !!! ;) ) och då spelar ju det övriga roll!
Faan långt inlägg, som vanligt från mig ;) frågan va väl om du räknar ALLT för varje måltid, har försökt gett mig på det men tog så lång tid 😁
Detta måste testas :)
Tror jag fick till hur man kommenterar nu :D

Svar: Jag räknar så gott som allt jag äter. Jag dricker inte mina kalorier (förutom när jag någon enstaka gång går ut och festar, har aldrig räknat och kommer aldrig göra), förutom aminosyror och pwo:er (de fåtal gånger jag tar dem), dem räknar jag inte, dricker jag protein, räknar jag. Men sen blir det max en gång om dagen också.

All mat, alla grönsaker, äter aldrig gurka bara sådär, brukar isåfall hamna i en sallad och då räknar jag det som en bland sallad, beroende på vad där är i förändras näringsvärde efter hand.
Annars dricker jag tex gurkvatten flera gånger om dagen, med massa tjocka gurkskivor i. Och det räknar jag heller inte!

Så ja, jag räknar allt, men på ett ungefär, det är inte lönt att få panik över att du tex råkat ta 1-2 matskedar mer ketchup eller liknande till maten.
Jag har ett rätt så jäkla bra 'hum' om vad jag äter och vad jag får i mig näringsmässigt, sen att jag håller igen på raffinerat socker och snabba kolhydrater, det är för att JAG inte mår bra av för mycket sådant.
Tror inte någon görandet egentligen.

Men ah, jag hoppas du fick dina svar där, och om inte, bara skriv igen.
Och jag hoppas du inte räknar enbart för att hålla ångest eller liknande i schack!
För då är det där med räkning ingenting att ha å göra med förrän du blivit lite mer klar i skallen, om du förstår vad jag menar?
Mia Olsen

Jessica

12 Jun 2015 12:23

Alltså, receptet måste testas !!!! Inte räkna ut ALLT haha.. Har lyckats va vågfri nu 2 månader så måste fortsätta med det ;)

Svar: Alltså. Jag kan skriva ut näringsvärde om du vill? Men då uppdaterar jag bara detta inlägget. Har alltid räknat ut allt sånt bak innan jag delar dem! :)
Mia Olsen

Kommentera

Publiceras ej