Detta är en sådan enkel sak man kan slänga ihop när suget infinner sig.
Självklart kan du äta den med en gång, utan att frysa den, men vill man ha glass, ja då fryser man den! 

Eller mixar med isbitar i mixer, men ett tips är då att göra dina "swirls" efteråt, fast bryr du dig inte om hur den ser ut så bara mixa på du! 

Tycker vi börjar receptet med lite viktigheter såsom: 
1, Vilken yoghurt som helst bör funka, sålänge det inte är lätt/light yoghurt, blir bara blask av hela slasket då! 
Och använd inte kvarg!! Det bidrar med en lite sur/besk smak som inte hör hemma i glass! 
2, Whey proteinet jag använder här (restore.se - Rare Products Pure Whey) har en underbar smak som verkligen gör denna glass fulländad! 
Fritt från laktos, kemikalier och sötat med stevia, tycker verkligen ni ska testa det! 
3, Sukrin gold är inget måste, går att använda annan sötning, men för att få karamell smaken/swirls krävs det Sukrin Gold eller kokos/annat brunt socker. 

• 360g Alpro Soya Yoghurt Naturell**
• 1 skopa Body Science Vanilj Kasein 
• 1 skopa Rare Products Pure Whey - Créme vanilla (går att köpa på restore.se)
3-4 msk sukrin gold


Börja med att mosa ner kasein i yoghurten försiktigt, vispar du med en gång kan du räkna med att du har flygande kasein pulver i hela köket. 

Därefter rör du i whey proteinet. 

För att få bort klumparna som uppstår mosar du antingen vidare med gaffel (I did) eller kör igenom hela sörjan med elvisp! 

När du har en klumpfri 'vaniljkräm' kan du hälla upp den i den burk du tänkt frysa ner den i. 
Ta ca 3 msk sukrin och swirla i, ända ner till botten, den får ju gärna se lite lyxig ut så ta gärna en extra matsked och swirla den bara på ytan. 

Sen ställer du den i frysen med lock, i ca 2 timmar? 
Höll ingen koll på tiden här. Min stod nog inne i 3 timmar till och med. Dock tinade jag den en stund innan jag åt den. 

Men så himla god! 

Kommentera

Publiceras ej