
I helgen tog jag mig tid att baka lite, för en gångsskull, något jag själv också skulle äta av!
Har länge följt och inspirerats av Susannnas (http://tasty-health.se) alla underbara recept men aldrig vågat testa något då min skalle varit rädd för än det ena livsmedlet och än det andra.
Och med en ångest som var ganska så sky hög satte jag trots allt igång med att slänga ihop en sats med, precis som förväntat, underbara juliga muffins!
Nu har jag bara si sådär 100 recept kvar hos Susanna som jag ska testa.
Jag dog ju inte precis? Muffinsen blev perfekta, fluffiga, mättande och framförallt goda!

Bild från tasty-health.se
Jag fick lite förfrågningar på instagram om recept, och självklart ska saker som dessa delas med alla som vill.
Så nu beordrar jag er att knalla ut i köket och baka dessa mumsiga små skapelser, receptet är helt och hållet kopierat från Susanna!
Pepparkaksproteinmuffins med cream cheese frosting
12 muffins
3 dl (110g) havregryn
1 dl (40g) mandelmjöl
2 skopor (40g) whey complete vanilj (jag använde 3phase vanilj från selfomninutrition)
2 msk stevia strö
2 tsk bakpulver
1,5 tsk pepparkakskrydda
1 ägg (spara gulorna om du vill göra chokladkräm)
2 äggvitor
0,75 dl (75g) osötat äppelmos
1 dl osötad mandelmjölk (eller valfri mjölk)
Frosting:
150 g Philadelphia extra light (eller valfri fetthalt)
1-2 msk stevia strö
Chokladkräm:
2 äggulor
1 tsk kokosolja
1 msk stevia strö
2 tsk kakao
1. Sätt ugnen på 175 C.
2. Vispa en av äggvitorna till ett hårt skum.
3. Ha i resten av ingredienserna in en stor bunke och mixa ihop allt med en stavmixer tills du får en slät smet. Vänd försiktigt i äggvitan så att luften inte försvinner. Häll smeten i muffinsformar.
4. Om du väljer att göra chokladkrämen gör du den nu, och du gör såhär: Ha i äggulorna, kokosoljan, stevia strö och kakaon i en kastrull (helst med teflonbotten). Vispa hela tiden med en visp medan du långsamt höjer värmen. Tillslut kommer smeten att tjockna och få en konsistens ungefär som vaniljsås. Se till att smeten inte kokar, då blir det äggröra, det ska bara sjuda. Häll ungefär 1 msk av krämen på varje muffins (du hoppar såklart över detta steg om du inte vill ha chokladkrämen på) och grädda sedan i ugnen i 15-18 minuter. Ta ut och låt svalna.
5. Om du vill ha frosting på: Vispa ihop ingredienserna till frostingen med en elvisp och bred lite av frostingen på varje muffins.
Näringsvärde per muffins (bara muffins utan frosting):
76 kcal
6 g protein
6 g kolhydrater ( 1 g fiber, 1 g socker)
3 g fett
Med frosting:
86 kcal
7 g protein
7 g kolhydrater (1 g fiber, 1 g socker)
4 g fett
Med chokladkräm:
88 kcal
6 g protein
6 g kolhydrater (1 g fiber, 1 g socker)
4 g fett
Note: jag skippade att göra frosting då jag aldrig varit särskilt mycket för bakverk någonsin, så tyckte bättre om att ha muffinsen som en "vanlig bulle" att komplettera måltiderna med, eller som igår, dessert. ;)
1 kommentarer
Pernilla
06 Dec 2013 18:50
Jag hade också tänkt göra pepparkaksmuffins idag, men jag hade inte tillräckligt med krydda hemma. Så det fick bli en pepparkaksgranola istället. Det är ju gott det också! Muffinsen får väl bli nästa vecka då istället :D
Kommentera