Double Dark Chocolate Coffee - & Strawberry Rhubarb Stuffed ”Cheesecake” Protein Muffins!
0kommentarer
Ingredienser till cirka 10 normalstora muffins:
80g "Protein Delight" Chocolate Milkshake från MMSPORTS/Body Science
6 msk kakao
1,5 dl sukrin gold/sötströ
1 tsk bikarbonat
En nypa salt
250g kvarg, stracciatella smak (eller vanilj)
Kaffepulver (1-2 msk lite beroende på önskad styrka)
1 dl äggvita
1/4 tsk vaniljpulver
Topping:
Sockerfria "mørk chokoladepålæg" eller valfri sockerfri mörk choklad, hackad, riven eller i rutor.
Tillvägagångssätt:
Rör ihop torrt, tillsätt vått, och elvispa ihop allting.
Smaka av med sötning och kaffe.
Häll upp i muffinsformar, ca 10st.
Lägg på choklad hur du vill!
Baka 175*c i 25 - 30 minuter (beroende på ugn, den jag hade på jobb, är rätt gammal).
VERRY BERRY:
JORDGUBB & RABARBER FYLLDA "JORDGUBBS CHEESECAKE" MUFFINS!
Ingredienser till cirka 10 normalstora muffins:
80g Strawberry Cheesecake Whey Body science/MMSPORTS
1,5 dl sukrin/sötströ
1 tsk bikarbonat
En nypa salt
250g kvarg, jordgubb-och rabarber smak (eller vanilj)
1 dl äggvita
1/4 tsk vaniljpulver
Fyllning:
1 generös tesked Sockerfri rabarber-och jordgubbs kompott/kräm (recept längst ner!) i varje muffin.
Eller bara frysta bär/sockerfri sylt.
Topping:
Sockerfria "mørk chokoladepålæg" eller valfri sockerfri mörk choklad, hackad, riven eller i rutor.
Tillvägagångssätt är likadant som med choklad muffinsen!
Du ska bara klicka ner fyllningen i mitten på varje muffin innan du lägger chokladen på toppen och sedan bakar dem!
SOCKERFRI JORDGUBB-OCH RABARBER KRÄM:
- 300 rabarber, färska
- 3 dl jordgubbar, färska
- 4 dl vatten
- 1,5 dl sukrin/sötströ
- 2 msk potatismjöl
Skala, skölj och skär rabarber i mindre bitar. Skölj, snoppa och skiva jordgubbar.
Koka upp vatten och sukrin i en kastrull. Lägg i rabarber och koka under lock ca 5 min. Blanda i jordgubbar.
Rör ut potatismjöl i lite kallt vatten. Häll ner det i kastrullen under omrörning. Låt krämen få ett snabbt uppkok och ta sedan kastrullen från plattan.
Låt den svalna innan du häller upp den i en lufttät burk och förvarar i kylen!