Då var det snart jul, och inte för att vara den som är den men vad är julen utan julgodis och julmat och glögg, julmust och ja, allt det där. 


Här har jag slängt ihop två nya  skapelser som hör hemma på julgodis bordet i år. 


Särskilt uppskattad (både jag och min kära mor som var på besök igår bestämde att denna fudge hör definitivt hemma på årets gottebord!) blev min jordnötsfudge


Men min favorit blev ändå pepparkakstryfflar med choklad (eller är det chokladtryfflar med pepparkakssmak?) 


Till recept då... 


(null)
(null)
(null)


Grundrecept till 16 tryfflar:


100g proteinella  

100g crunchy, salt jordnötssmör 

2 dl havremjöl 

1/2 skopa Whey protein

+ riven kokos som dekoration. 



Tillägg För Vit Choklad Saffranstryfflar, använd:

•Proteinella - vit choklad 

Vanilj whey Body Science 

•Addera 1/2-1 paket saffran i smeten



Tillägg För Chokladtryfflar Med Pepparkaka:

•Vanlig choklad/hasselnöt proteinella 

Delight chocolate milkshake proteinpulver 

•Addera så mycket pepparkakskrydda ni vill! 



Rör ihop proteinella och jordnötssmör till en jämn smet. 

Ha i havremjöl och protein, och rör tills allting är helt blandat. 

Kan bli liiite kladdigt men inte värre än en vanlig chokladbolle-smet. 


Skulle det mot all förmodan bli för "torrt" för att forma bollar utan en massa smul, ha i någon tesked eller två med mjölk. 


Rulla bollar och rulla i kokos eller kakao eller vad du nu vill! 

Kyl någon timme. 

Dem går att äta när-och hur som, men enligt mig är dem godast kalla. 



(null)


(null)

(null)

(null)


Den väldigt uppskattade; 

Proteinrik 

Salty Peanut Chocolate Fudge: 


En ganska stor sats på cirka 500g: 


- 160g Pandy protein choklad med apelsin krokant (eller mint, eller karamell havssalt!) 

- 100g Proteinella med smak av vit choklad   (byt  inte ut mot den vanliga choklad/hasselnöt, det är denna med vit choklad som gör fudgen lite extra) 

- 4-5 dl jordnötter saltade/rostade


  • Bryt chokladen i bitar och smält i chokladmaskin eller över vattenbad. 
  • När det har smält, ha i proteinella och rör runt så det blir jämnt. 
  • Häll i valfria nötter och rör om så allting blandas ordentligt.
  • Häll över på bakplåtspapper, jag hade lagt bakplåtspapper på en liten plastbricka som sedan åkte in i kylen några timmar innan man tar ut den igen och skär upp dem i bitar. 
  • Förvaras i kyl, kan dock stå framme länge utan att kladda, så det blev verkligen en lyckad protein fudge i år! 

Kommentera

Publiceras ej