Cirka 6 små portionsformar:

 

Brulée: 

8 st äggulor

100g fiber sirap gold

1 stor nypa vaniljpulver

400g Lindahls kvarg Créme Brulée, eller naturell

1,5 dl vispgrädde 

 

Dekoration & karamell/knäck täcke:

*1-2 msk sukrin gold (eller mer, beroende på hur mycket karamell-täcke du vill ha!)  

 

Går såklart utmärkt att servera bara som de är, eller med bär etc. 

 

 

Vispa ihop äggula, sirap och vanilj i en bunke.

Tillsätt kvarg och vispgrädde, vispa till en jämn slät smet. 

Fördela smeten i 6 små ugnsfasta former och baka mitt i ugnen cirka 30min på 125*c.

 

Skulle dem börja bubbla under tiden dem bakas, skruvar du snabbt som attan ner värmen, dem ska vara 'släta' under hela baktiden. 

 

När du tar ut dem ska dem vara dallriga, det är bara bra. Dem kommer stelna efter hand som dem svalnar! 

När de svalnat, ställer du dem i kylen i 1-2 timmar innan servering! 

 

 

Karamell/knäck täcke:

Värm en panna. 

Ha i sukrin gold. 

Stek upp så sukrinet smälter och bubblar, men låt det inte bli bränt! 

Häll över det smälta sukrinet på dina kalla Brulèe puddingar och låt stelna.

 

 

Kommentera

Publiceras ej