Vi kanske ska ta och börja med hur man gör pumpa purè på absolut enklaste sätt. För alla vill vi väll att saker och ting ska vara så enkelt så möjligt?
Vanligast är att man först skär pumpa i bitar (eh... Krigar den i bitar? Stenhårda ju?) sen bakar den i ugnen på vaddetnuvarförgrader i hurlångtiddetnuvar.
Men inte jag.
Jag kör den hel, oskalad och oskuren i micron, bara sådär, ner med hela pumpafan i en bakbunke och micra den tills mjuk!
Sen (!) kan jag i lugn och ro stå och skära den i fina bitar, dra ut kärnhus och skala, mixa osv utan att skära fingrarna av mig!!!!
 
Kort och gott; hemmagjord superenkel och supersnabb, pumpa purè:
Ta en butternut pumpa, kriga i bitar med en vass kniv eller skit i krigandet och stick bara stora hål i den med kniv, micra på full effekt minst 10 minuter, ta ut vänd på den, micra några minuter till, gör så tills den är mjuk/genombakad. Ta ut och låt svalna, för annars bränner du fingrarna av dig istället, (och då kan man ju lika bra skära av dem) skär den avsvalnade pumpan i bitar, skala, dra ut kärnhus och kärnor, mixa till en slät och fin purè.
 
Et voila, pumpapurè done!!
 
 
 
Now for the brownie!
 
Att ha en kaka på lager är najs, men när man vissa (för min del, alldeles för många nu för tiden) dagar inte har en färdigbakad kaka att gotta sig med när man kommer hem efter en lång eller bara allmänt jobbig/dryg dag.
Ja då vill man ha den ändå!
Då är det ju himlans fint att det kan gå fort, och framförallt vara enkelt och inte behövas så många krångliga ingredienser och tjohejochhå (möjligtvis att pumpan kan verka "jobbig" för dem som än så länge inte är vana vid att ha några kilo pumpapurè på lager i frysen. TIPS!!! Frys in alla rester av purèn ni inte använder i cirka 200-300g`s påsar och ha för framtida bruk!!!).
 
So that`s what I did, slängde ihop lite på måfå, då jag inte ens hade ett endaste litet jäkla ägg i kylen!!!!!
En kaka, en BROWNIE utan ägg???
Jovars! 
Allt ska man då pröva på innan man dör!
 
Och inte ångrar jag mig inte!
Kladdig
Härlig
Chokladig
Fudge:ig
Gudomlig
Brownie/Chokladkaka/Protein gotte!
 
 
 
 
SUPER ENKEL PROTEIN BROWNIE
Utan ägg, sockerfri, och extremt god!
Ca näringsvärde för 1/8 bit, om man nu kan hålla sig där; 81 kcal 3F 5P 11K 
 
200g pumpa purè
50g sockerfri choklad, hackad i stooora chunkiga bitar (mörk-, mjölk-eller vit choklad)
1 skopa Vassle/Whey protein chokladsmak (här hade jag Tyngre vassle, kladdkaka obv...)
1 dl kakao
 
** Sötning efter smak, alltså, smaka av på smeten och avgör själv hur mycket och vilken sötning du vill ha!
Detta är en ganska mörk chokladkaka. Och jag mätte inte sötningen jag hade i.
Men jag använde bland annat sukrin gold (ett måste i allt som har med choklad att göra) och lite steviadroppar med vaniljsmak.
 
 
 
Sätt ugnen på 175*C.
Rör ihop torrt, tillsätt vått, rör ihop lite snabbt med en slickepott.
Elvispa till en riktigt tjock och slät smet.
 
Skrapa över i en 20x20cm form, klädd med bakplåtspapper eller smörjd, och platta ut smeten jämt i hela formen, ända ut i kanterna.
Den kommer nämligen bli väldigt tjock och kladdig.
Tryck ner stora choklad chunks lite överallt i din brownie.
 
Baka i ugnen 15 - 18 minuter.
Baktid kommer bero lite på hur kladdig du vill ha den, som vanligt då alltså!
Ta ut och låt svalna lite.
 
Men ät den gärna så fort som möjligt.
Gärna direkt ur formen.
Med en enorm klick (protein-)glass ovanpå som smälter, kladdar och rinner ut över hela brownien!

Kommentera

Publiceras ej