Väldigt lika dem man köper i lösvikt, dem vanliga godis-fudgen ni vet? 

Vanilj och hallon/lakrits är mina favoriter.
Och vanilj fudge har jag gjort så många gånger nu att bara tanken på att lägga upp något recept på det är typ, uteslutet. 
Men hallon & lakrits, det kan ju aldrig gå fel!

Här ska du göra två satser, en åt gången. 

Sats 1;
25g Vassle lakritsstrut (från Tyngre, eller kör på vanligt vanilj) 
En nypa salt
1 tsk frystorkade hallon 
30g Zero topping (bodylab.se) med smak av lakrits

Rör ihop torrt först, tillsätt sirap och rör ihop till en fudge:ig deg. Den får gärna vara liiiiten smula kladdig men inte så kladdig att du inte kan forma den utan att den kaosar. 
Forma 4 små bollar och ställ i kylen sålänge. 


Sats 2: 
25g vanilj vassle/whey
1 tsk riven kokos
30g Zero topping hallon 

Samma tillvägagångssätt som med lakritsen. 

Ta nu dina 8 bollar, en av varje smak och 'jobba ihop' dem till en boll.
Lägg den på bakplåtspapper, platta till en lite lätt med handen, ta sedan två lätt fuktiga knivar och pressa kanterna på längden och sedan andra sidan så du får en fyrkantig fudge. 

Gör likadant på alla, för utseendets skull, att ha bollar går lika bra, förvara sedan i kyl eller frys. 

Jag föredrar att äta mina direkt från frysen haha. Älskar fryst gotte. 
Plus att dessa blir sådär perfekt frudge:iga när dem legat i frysen någon timme sådär. 

Kommentera

Publiceras ej