En lite annorlunda variant av Snickers & Bountysmakande kaffe-och chokladbollar!

Kommentera
En ny och ganska så annorlunda variant på Snickers proteinbars kan man helt klart säga. Men inte mindre god för det. Snarare godare
 
Hatar vanligtvis att baka "no bake" gotte med kasein. Det har en tendens att bli för "svampigt" i konsistensen, oavsett mjöl, vätska, mängder etc. för min smak.
Dock är kasein skit bra i mjuka och även i vissa hårda kakor, glass och mousse. 
 
 
Så fler gånger än vad jag kan räkna har experiment med kasein åkt i soporna. Och jag har varenda gång upprepat samma ord: 
"Det är sista gången jag bakar med kasein, aldrig mer!"
Men så går det en månad eller två och hej(!) nu står vi där igen och prövar oss fram! 
 
 
Dock kan jag säga som så att jag lyckades denna gången! 
Gud vad goda dessa blev! 
Tack gode att jag inte gjorde några mega satser för då vet jag någon här som hade legat med magont och mått väldigt illa resten av kvällen. 
Jag kunde ärligt talat inte sluta äta av dem haha! 
 
 
 
PEANUT BUTTER FROSTED SNICKERS PROTEIN BARS
4 små eller 2 "normalstora" 
 
Bars/bas:
1 skopa á 0,5dl "Snickers Kasein" **
1 msk sukrin (vitt sötströ) 
8g rostade och saltade jordnötter, finhackade
En nypa salt
1 msk á 20g crunchy jordnötssmör 
1 msk osötad mandelmjölk
 
1) rör ihop torrt i en liten bunke.
2) ha jordnötssmör och mjölk i en liten mugg eller burk som rymmer sådär 1 dl och micra i 30 sekunder. Ta ut och rör försiktigt runt i mjölk/jordnötssmöret tills det löst sig och blivit som en trögflytande sirap. 
3) häll över jordnötskladdet i de torra ingredienserna och jobba ihop till en deg. 
** skulle den mot all förmodan bli för torr för att form bars med, att den smular alldeles för mycket och känns allmänt torr och rälig, tillsätt några småsmå skvättar mjölk. Men bara väldigt lite! 
4) forma fyra eller två bars och ställ i kylen.
 
Frosting: 
1 tsk crunchy jordnötssmör 
1 tsk sukrin melis
1 tsk proteinpulver med jordnötssmörssmörssmak (jag använde whey)
1 tsk mjölk  
 
1) bara moffa ihop skiten tills det blivit en jämn smet/frosting! 
2) bred på dina bars och sprinkla med sockerfri choklad sirap eller mörk chokladsås RECEPT HÄR
 
 
 
** Snicker Kaseinet jag använde här är från SSnutrition och är inget sammarbete eller "spons" utan något jag ville testa och därmed köpte! 
Detta Kaseinet blir inte lika svampigt eller "pudding-liknande" som många andra kasein, till min stora besvikelse när jag väl stod där för någon månad sen och faktiskt ville ha pudding haha! 
Andra kasein funkar om du inte har detta, men håll dig till max 1/2dl oavsett hur stora deras skopor är. 
Och jag kan inte lovar att det blir "lika bra" som med detta, smaken kommer ju förändras lite, men det lär ju knappast bli äckligt! 
 
1 Snickersbar med frosting av 4 innehåller:
95 kalorier, 5g fett, 2g kolhydrater, 10g protein 
-> gör du två bars istället för fyra är det bara att ta näringsvärdet ovan gånger två så har du kalorier osv för en stor bar istället för två små. ;) 
 
 
 
Också gör vi kasein-bollar... 
Ännu en sak jag aldrig riktigt fått till så det passar min smak, mina försökskaniner har berömt mina andra nobake kasein-godisar, men jag har själv aldrig blivit nöjd. 
Förrän nu. 
 
Det är inga Bountys detta, det har jag tröttnat på, känns som var man än vrider huvudet så ska alla stå där och baka sina "proteinrika Bounty bars och bollar". 
Som att det vore det godaste i hela världen? ;) 
 
 
Nä, detta är;
 
BOUNTYSMAKANDE KAFFE-OCH CHOKLAD PROTEINBOLLAR: 
Ca 5 väldigt väldigt goda bollar
 
1 sk á 0,5dl Bounty Kasein (** samma gäller här som med Snickers Kaseinet) 
1 msk kakao + 2 tsk för deko
1 msk riven kokos
En nypa salt
1 msk sukrin
30g zero topping med smak av kaffe (sockerfri sirap köpt från Bodylab)
10g Walden farms Pancake syrup
 
Här är det bara att röra ihop torrt, tillsätt sirap och jobba ihop till en deg du kan forma bollar av, och rulla i valfri 'coating', jag hade kakao obv, men vilket strössel/kokos osv som helst funkar såklart!
 
1 boll av 5 innehåller: 
50 kcal, 0,4g fett, 4g kolhydrater, 6g protein