Har ni någonsin testat grilla broccoli i foliepaket?
Inte det?
Tillsammans med vitlök-och ört smör (med extra flingsalt & peppar)?
Inte det heller?
Nämen då tycker jag ni ska se till att sparka er själv i röven OCH GÖRA DET!
Snarast liksom!

För herregud vad gott det är!


Smöret är inte farligt, jag lovar, ni dör INTE av en klick vanligt smör då och då.
Det är inget "särskilt hemskt farligt fett som kommer sätta sig direkt på mage/rumpa/lår" eller vad det nu är folk är så jävla rädda för.

Din kropp kan inte riktigt känna skillnad på fett från "farligt" smör eller från tex en nyttig lax/avokado etc.
Din kropp behandlar ALLT DU STOPPAR I DIG likadant.
Så var vi färdiga med det!


Jag äter själv inte mycket vanligt smör, men då och då, tex på en helt nybakad bulle med ost och sylt, också då smöret som smälter sådär ljuvligt.
Eller som nu, grillat, smält, perfekt, saftigt och salt.

* 1 stor vitlöksklyfta
* 100 g rumstempererat smör
* 2 msk hackad persilja
* 1/2 tsk torkad rosmarin
* 1/2 tsk torkad timjan
* 1/2 tsk torkad dragon
* 1 msk sweet chili
* 1 tsk tomatpuré
* 1/2 tsk curry
* 1/2 krm nymalen svartpeppar
* 1 citron

* Ett rejält broccoli huvud!


Smör: Skala och riv vitlöksklyftan.
Blanda smöret med vitlöken. Vänd ner örterna, sweet chili, tomatpuré och curry och peppar. Smaksätt med några droppar citronsaft.

Foliepaket: Plocka broccolin i buketter, skala och skiva stammen.
Lägg broccoli i foliepaket och klicka på smöret.
Toppa med några flingor havssalt.
Grilla ca 20 minuter eller tills broccolin är mjuk.


Tips:
Ta mer än bara broccoli i dina små paket, ett hett hett tips är:
Några nävar haricots vertes, ca 200 g knipplök och 2 stora morötter; förväll dessa i kokt vatten ca 2 minuter, låt rinna av, blanda sen med broccoli och ja, instruktionerna har ni ju ovan!


Kan ju med fördel serveras precis hur som helst, alternativt köras ner i en matlåda tillsammans med grillad paprika, tomater och blandsallad.
Right?

Kommentera

Publiceras ej