PROTEINRIK GLASSBAKELSE Á SALTED CARAMEL!

Kommentera

Denna gången har hon gått och slagit huvudet ordentligt!

Glass i oktober?
Det är ju nu man ska baka varma goa bullar, kakor, laga värmande soppor och grytor...

Men inte jag inte!
Jag är lite av vad man kan kalla en "tvärtemot människa". Jag ska alltid göra tvärtemot vad någon ber mig om. Jag kan aldrig göra/tycka/tänka likadant som "alla andra".

Nu gäller ju inte detta alltid, men väldigt ofta, och det är inte det att jag gör så med flit, nej, faktiskt så har jag varit sådan sedan jag började fungera på egen hand.
Dvs lärde mig gå, tänka, prata osv.

 

Och med tanke på att jag inte ätit glass på... 2 år snart?
Skamligt!!!
Så kan man tycka att det ändå är helt okej (för alla) att äta glass över julen istället (oavsett när man åt glass sist)!

Men varför inte göra det lite roligare?
Inte bara sätta sig i soffan med en bytta och hugga in, inte för att det är något som helst fel med det heller, men liksom ibland, bara ibland vill man ha något liiiiite roligare?

 

För att göra denna väldigt enkla glassbakelse behöver du;

1) Mina protein kakor
- som ni hittar recept på här -> http://marslammet.blogg.se/2016/august/krispiga-och-saftiga-proteinrika-vaniljdrommar.html
- men istället för att göra småkakor, så ska ni kavla ut degen försiktig med en fuktig kavel (gärna på bakplåtspapper eller silikon underlägg), skär sedan ut i två kvadrater.
- in ugn på samma tid och samma värme på bakplåtspapper.
- ta ut och låt svalna h e l t (!) innan ni börjar bygga glassbakelsen!

2) LOHILO protein glass, valfri smak.
- jag använde mig av salted caramel då jag tyckte det, och vaniljdrömmar kasein kunde passa finfint ihop!

3) Valfri sås, strössel etc.
- här hade jag sockerfri chokladsås, men vilken sås som helst går bra!
- nötkross, granola, vanligt strössel, riven kokos, bara fantasin sätter gränser!

 

Plocka fram en fin platta, tallrik, whatsoever, lägg ett av dina protein kex som botten.

Skopa upp valfri mängd Lohilo glass på kexet, ta inte för mycket bara.

Tryck försiktigt på ditt andra kex över glassen. Pressa lite så dem kommer att sitta ihop.

Glassen ska fungera som "klistret som håller ihop kexen".

Sist men inte minst, skopa över mer glass, och ringla över sås och strössel.

Voilà!