Proteinrika kanelbullar med mandel & vaniljkräm!

En kommentar

Alla älskar nybakade kanelbullar, så är det bara!
Jag kan iaf säga som så att sålänge dem inte är nygräddade eller micrade några perfekta små sekunder, så att dem blir sådär härligt mjuka, saftiga, krämiga, kladdiga, vad det nu är, i mitten, så äter man dem inte!

Vem vill ha torra kanelbullar?
Ingen!

 
 
Men är dem sådär härligt nybakade och saftiga, varma och goa, med en liten twist à la moi, så slinker dem ner utan problem. Gärna fyra stycken på en gång. Till frukost...
Men hej!
 
Dem är sockerfria, proteinrik(are), innehåller inget "farligt" fett (inget fett är egentligen direkt farligt...) och smakar himmelskt, så låt gå för denna gången. Det är inte precis första gången jag äter protte (prutt) bakverk/godis till frukost precis...
 
 
För 6 styck Protein kanelbulls med mandel och vaniljkräm behövs:
 
Degen:
100g mandelmjöl (fettreducerat eller ej, det är helt upp till dig)
20g Vassle (Tyngre kanelbulle)
25g kokosmjöl fettreducerat
1 ägg
3 äggvitor
1 tsk äppelcidervinäger
1 tsk bakpulver
35g fiber husk
1 dl varmt vatten
0,5 dl varm mjölk
35g (ish) sukrin gold
Liten nypa salt
 
 
Gör såhär:
Sätt ugnen på 170*c.
Rör ihop torra ingredinser ordentligt, och tillsätt sen vått.
Jobba ihop med händerna till en fin deg-boll.
Lägg på ett bakplåtspapper och kavla eller tryck försiktigt ut med händerna till en fyrkant.
Kan behövas lite mer mandelmjöl under, över eller fuktiga händer/kavel när du gör detta,välj själv!
 
 
Släng ihop din fyllning bestående av: 
1 msk smält kokosolja
1 tsk kanel
2 tsk sukrin gold
 
 
Bred fyllningen på din utkavlade deg.
Rull försiktigt ihop till en lång kanelbulle-rulle och skär med en vass kniv, i sex bitar.
Ploppa ner dina kanelbullar i små muffinsformar och in i uppvärmd ugn 30-40 minuter.
Ta ut och låt svalna lite innan du hugger in!
 
 
En sak jag helt glömde bort att fota, var vaniljkrämen man skaaaaaa ha på dem också. 
För min del ska en kanelbulle inte behöva någon frosting eller kräm för att vara god, men ibland får man right?
 
 
Vaniljkräm:
0,5 tsk kanel
50g sukrin melis
Liten skvätt med mjölk tills du fått en tjockare kräm konsistens
 
Detta smetar eller "frostar" du bara ovanpå dina något avsvalnade bullar och voìla!
 
Himmelska protein-kanelbullar med mandel och vaniljkräm!
 
1 Anonym:

skriven

Sååååå najs! MEN har bara kanelbulle i casein, funkar det? eller behöver jag ändra ngt?

Svar: ev tillsätter du mer vätska eller mindre mjöl, kasein och vassle reagerar ju helt olika i bakning... så kan bli lite knepigt det där. men testa dig fram, du märker om degen blir för kladdig eller för torr. hoppas jag! :)
Mia Olsen