Ingredienser till en större eller flera små pizza/paj bottnar:
1 tetra ca 230-250g kikärtor*
2 ägg el. ca 3-4 äggvitor
Lite fiberhusk**
Salt, peppar & valfria kryddor
*Går att byta ut mot tex mixad rå broccoli/blomkål, gröna ärtor, rå morot, linser eller andra baljväxter.
**1 tsk ca? Mäter aldrig här, brukar bara slänga i någon nypa hit och dit tills den är fast, fin och går att jobba med.
Gör såhär:
Skölj kikärtor noga, torka dem på en handduk.
Mixa dem till ett lite fluffigt 'mjöl', ha i ägg, kryddor och husk, mixa vidare till allt blandat sig.
Tryck eller kavla ut i en pajform/på bakplåtspapper, eller gör flera stycken små pizza/paj bottnar, det brukar jag ha och frysa ner, så så fort pizza suget sätter in, done and done!
In i ugnen på 200*c i ca 20 min.
Botten får gärna ha lite färg i kanterna.
Ta ut och lägg på din valfria fyllning.
Min består alltid av; ostostost i massa, tomater, chilli-tomatpuré, mer krydda, lök och ibland kyckling, fetaost, tonfisk, lax, nötfärs, kalkon, spenat, kronärtskocka, majs, paprika, zucchini, helt beroende på vad vi har hemma!
Släng tillbaka i ugnen igen i 5-10 minuter sådär så allting liksom får gosa ihop sig, särskilt så osten får smälta, viktigt det där!
Servera!
Kommentera