Update näringsvärde:

1 bit av 10: 76 kcal / 2,5g fett / 6g kolhydrater / 6,1g protein

 

För (10 rutor ish) Kärleksmums:
1 skopa Tyngre Kärleksmums Vassle
4 msk kakao
Ca 2,5 dl fettreducerat kokosmjöl
1,5 dl sukrin gold
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
1 banan size medium (?)
1 stort ägg
1 dl osötad mandelmjölk
En nypa rivet apelsin skal (frivilligt men blir VÄLDIGT GOTT!!!!!)

 

Sätt ugnen på 180*c.
Smörj en form (ca 15x15 cm) med kokosolja/släng i ett bakpapper eller använd en non-stick form.

Släng ner alla blöta ingredienser i en mixer och kör på full speed tills det blandat sig.
Ha i det torra och kör igen, tills allting är en slät smet.
Häll över i din form och in i ugnen i ca 40 minuter.
Ta ut och låt svalna.
Lossa försiktigt från formen.

 

Medan kakan är i ugnen eller medan den svalnar, för oss utan tålamod liksom.
Kan vi svänga ihop en väldigt enkel men väldigt god frosting, för vad är väll Kärleksmums utan frostingen (som dessutom är god att äta precis som den är, precis som kaksmeten haha)?


Frosting till Kärleksmums:
• 150g Lindahls nötchoklad kvarg
• 2 skopor Tyngre Kärleksmums Vassle
• 1 tsk pulver kaffe (typ Zoegas, dosera efter tycke och smak)
• 1-2 msk sukrin melis (valfri sötning)
• 1-2 msk kakao (beroende på hur stark choklad smak du vill ha!)

• Riven kokos för dekoration

Bara att ta en elvisp och vispa ihop!
Bred på din kaka, skär den sedan i rutor.

 

Voilà!
Smaklig "måltid"!

1 kommentarer

Anonym

28 Aug 2016 08:43

Hej vad är näringsvärdet?

Svar: uppdaterat inlägget med näringsvärde nu.
Mia Olsen

Kommentera

Publiceras ej