Nougat. Kanel. Tranbär. Mandlar. Russin. Jordnötter. Kanel. Nougat. Protein. Sockerfritt. Glutenfritt. Kanel. 

Något som hör hemma i godis skålen året om men som kanske passar lite sådär extra bra bland allt julgodis? 
Himla goda blev dem iaf. 
Och tog slut fort gjorde dem det med. 
Ingen fick chansen att provsmaka, för jag skulle prompt gömma dem längst bak i kylskåpet, mina(!), varenda en av dem! 


PROTEIN NOUGAT MED TORKAD FRUKT & NÖTTER
Sisådär 6 stycken

2 skopor vanilj protein (3phase, blandprotein med ägg, whey och kasein)
1 tsk kanel 
1 knapp tsk sukrin gold
20g mandlar och saltade jordnötter
20g torkade tranbär och russin 

15g vita fiber
~ 10-15g osötad mandel mjölk
(Mängden mjölk kommer att variera beroende på vilket protein du använder, tillsätt tesked per tesked och rör ordentligt mellan så din deg inte blir för kletig) 


Blanda alla torra ingredienser i en liten bunke. 
Koka din sirap (kör i micro på ca 25-30 sekunder, bara så den kokar upp) och häll ner bland det torra och rör så det blandat sig. 
Nu tillsätter du mjölken, lite, lite åt gången och rör mellan tills du fått din liiiiite kletiga deg som du ska kunna rulla till en lång "längd" med händerna sen lägga på bordet. 
Med en kniv delar du den i 6 bitar, formar dem hur du vill, men nougat brukar ju faktiskt vara i fyrkanter ;) så här körde jag på det med alla förutom en
Förvaras lufttätt och kylt eller i frys! 

N J U T ! 





Och vad vore en jul utan glögg? 
I alla fall ska det lukta glögg! 
Här hemma har det luktat glögg tre kvällar i rad nu, mamma går nuts, bokstavligttalat, sedan hon köpte hem mandlar har hon gått och druckit glögg som om det gällde livet.  
Men det hör julen till och julen kan aldrig börja för tidigt! 



PROTEIN GLÖGG TRYFFLAR! 
5 st

1 skopa vanilj protein (3phase här med) 
2 msk kokosmjöl
1 tsk sukrin eller stevia
5g hackade mandlar
5g russin

~ 20 ml glögg (ej koncentrat, blanda isåfall ut det så det är "drickklar glögg") 

Rör ihop torrt. 
Tillsätt glöggen pö om pö. Liksom i receptet ovan beror mängden vätska mycket på vilket protein du använder dig av, dem suger som sagt upp vätska helt olika. 

Rör tills du har en fin deg som inte kletar eller kladdar. Forma en längd och dela denna i 5 eller varför inte spara hela som den är att käka? 
Den innehåller inte mycket mer än en vanlig proteinbar, kalorimässigt då, proteinet i denna är högre och kolhydratsmängden är lägre än i många köpta proteinbars. 

Förvaras lufttätt, kylt eller fryst. 


Fruktansvärt goda båda två! 
Kan säga att nougaten kammade hem första pris, men glögg tryfflarna ligger ett hårsmån därefter. 

Och besitter man ett huvud som ständigt är fullt med tankar, idéer och babbel (ja det är en sifferkombination det där, tyvärr...) så finns där inga gränser på vad man kan hitta på när man står och ska göra en helt vanlig proteinbar:


Som blev en väldigt fin skapelse inte sant? 

2 msk vita fiber 
1 skopa vanilj protein 
Knappt 0,5g saffran

Och russinen glömde jag visst. 
Men vad gör väll det? 
Det ser ju faktiskt ut som en riktig lussebulle, och saffran alltså! 

Kommentera

Publiceras ej