Utan socker eller massa knasiga stabiliseringsmedel och nummer hit och dit för att få smaken att utan socker bli bra! 

4 ingredienser och du gör den på max en kvart! 

Sen ska den iofs stå och svalna någon timme innan man kan ställa den i kylen men det är ju inget som man måste stå och glo på sålänge man nu inte känner för det... 



Bara släng ner i en kastrull:
• Ca 250-300g frysta hallon

Rör runt och krossa hallonen lite medan dem "smälter". 

Tillsätt ganska direkt efter det: 
• Stevia eller valfri sötning efter smak
• 1/2 - 1 dl torkade gojibär (mixade efter du mätt upp)

Detta ska du nu låta puttra ihop på låg värme så gojibären blir mjuka och allting blandar sig sådär fint. 

Sen drar du kastrullen av plattan och vispar ordentligt i: 
• 2 tsk xanthan gum 

Häll över i en burk och låt svalna innan du förvarar den i kylen! 



Sjukligt god! 

1 kommentarer

Yasmine

28 Dec 2015 17:27

Jag gjorde chia-gojibärssylt i julklapp till min momor o farmor! (Men med endast gojibär o chia!) =)
Världens enkalste, godaste och nyttigaste sylt juh!

Svar: Usch jag klarar inte av chia-konsistensen. Blä! Haha
Mia Olsen

Kommentera

Publiceras ej